Пропустити навігацію

Чи маю право на призначення субсидії, якщо працюю сезонно (з жовтня по квітень)?

228 1 277x208 - Чи маю право на призначення субсидії, якщо працюю сезонно (з жовтня по квітень)?Під час визначення права на призначення житлової субсидії аналізуються доходи громадян. Якщо житлова субсидія призначається, наприклад, з початку неопалювального сезону (з травня) – враховуються доходи людини за III і IV квартали попереднього календарного року та сплата у цей період єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Це передбачено пунктом 35 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою КМУ від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Тобто якщо звернення за призначенням житлової субсидії буде у травні/червні 2024 року, житлову субсидію буде призначено з початку неопалювального сезону. При цьому будуть враховані доходи за III-IV квартал 2023 року та буде аналізуватись сплата соціального внеску не менш як за три місяці в цьому періоді.

background Layer 1