Пропустити навігацію

МІЖГІРСЬКИМ ЛІСІВНИКАМ РОЗ’ЯСНЮВАЛИ ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

26 лютого начальник Міжгірського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Федір Рошкович зустрівся із працівниками лісового госпfoto Mizhgirya - МІЖГІРСЬКИМ ЛІСІВНИКАМ РОЗ’ЯСНЮВАЛИ ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВОодарства в установі ДП «Верхньогірське лісове господарство», під час якої обговорено питання легалізації заробітної плати та трудових відносин, монетизація субсидій, зміни в Пенсійному законодавстві щодо мінімального страхового стажу та доплату до страхового стажу.

Федір Рошкович наголосив, що офіційне оформлення працевлаштування є гарантією соціального захисту працівника, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу. Водночас для роботодавця – це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків.

Відповідно до діючого пенсійного законодавства встановлена пряма залежність розмірів пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду. Тобто у страховий стаж при виході на пенсію враховуються тільки ті періоди, у яких відбувалось нарахування, та за які повністю сплачені страхові внески із заробітної плати у сумі, не меншій мінімального страхового внеску. Також було наголошено, що чинним законодавством встановлено право на пенсію за умови наявності 25 років страхового стажу, а з 2028 року – 35 років страхового стажу.

Присутніх було ознайомлено, що для перевірки свого страхового стажу, а також своєчасність та повноту сплати страхових внесків роботодавцем, можна користуватись веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

background Layer 1