Пропустити навігацію

Контрольно-перевірочна робота головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області у січні-лютому 2019 року

У січні-лютому 2019 року в області забезпечено та проведено 735 перевірок  за різними напрямами: щодо достовірності формування реєстру застрахованих осіб, цільового використанням коштів Пенсійного фонду України, достовірності наданих документів для призначення пенсій та інших питань, віднесених до функцій органів Пенсійного фонду України. Із загальної кількості перевірок значна кількість – 562, або 76,5 відсотка – це перевірки достовірності довідок, виданих для призначення, перерахунку пенсій, 152, або 20,7% – позапланові перевірки суб’єктів господарювання, 18, або 2,4% – перевірки цільового використання коштів Фонду та 3 перевірки територіальних сервісних центрів МВС України з питань повноти та своєчасності сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.

За результатами 3 планових заходів державного нагляду (контролю) та 149 позапланових перевірок за письмовою заявою суб’єкта господарювання про здійснення перевірки у 139 виявлено порушення, в результаті працівниками Фонду видано 139 приписів про усунення порушень щодо недостовірності відомостей поданих до реєстру застрахованих осіб. Забезпечено контроль за цільовим використання коштів Пенсійного фонду. З початку року проведено 7 перевірок центрів поштового зв’язку Закарпатської дирекції ПАТ «Укрпошта», у яких виявлені порушення.

Згідно із затвердженим графіком перевірок із територіальними підрозділами ПАТ «Укрпошта» перевірено 52 поштові відділення зв’язку, у 32 виявлено 84 порушень Інструкції «Про виплату та доставку пенсій, соціальних допомог національним оператором поштового зв’язку», з них у 83 виплатних документах   встановлені порушення в їх оформлені та 1 порушення фінансового характеру –  виплачено пенсій сторонній особі на загальну суму 2,4 тис. грн., які повернуті на рахунок Фонду. Забезпечено відшкодування у повному обсязі нарахованої пені в сумі 75 гривень.

Проведено перевірки у 11 відділеннях уповноважених банків області, через які здійснюється виплата пенсій та грошової допомоги. В ході перевірок банківських установ встановлено 12 порушень в частині своєчасного повернення управлінням ПФ України других примірників завірених списків та описів до них. Станом на 01.03.2019 року залишається не сплаченою фінансова санкція за минулі періоди в сумі 1049 грн., рішення по якій знаходиться на розгляді в касаційній інстанції.

На виконання запитів органів ПФУ та інших країн проведено 562  перевірки достовірності документів, поданих для призначення та перерахунку пенсій, в тому числі 66 – на запити, які надійшли з інших регіонів та країн.

За результатами перевірок встановлено 10 порушень, які призвели до переплати пенсій на суму 21,0 тис. грн., та 10 порушень – до недоплати пенсій на суму 14,0 тис. гривень.  У 56 випадках  попереджено  порушення.

При перевірці повноти та своєчасності сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при набутті права власності на легкові автомобілі перевірено 7348 транспортних заходів. Встановлено 8 порушень, з них 4 – кошти помилково надійшли на неналежний рахунок ДКС,  1 – збір  з операції відчуження автомобіля сплачено з вартості транспортного засобу з врахуванням ПДВ,                1 – застосування завищеної ставки збору на ЗДПС з операції відчуження автомобіля, 2 – фізичними особами помилково  сплачено зайву суму збору на 228 гривень.

background Layer 1