Пропустити навігацію

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ: «УКРАЇНА БУЛА, УКРАЇНА Є . УКРАЇНА БУДЕ»

foto Prezydent Ukrayiny 300x189 - ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ: «УКРАЇНА БУЛА, УКРАЇНА Є . УКРАЇНА БУДЕ»Ці слова Президента України Петра Порошенка стали своєрідним лейтмотивом урочистого зібрання, що відбулося 15 березня на Красному Полі з нагоди 80-річчя Карпатської України. 4 300x169 - ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ: «УКРАЇНА БУЛА, УКРАЇНА Є . УКРАЇНА БУДЕ»

Саме тут, поблизу Хуста, 80 років тому ціною життя наших земляків закладались основи майбутнього Української держави. Саме тут відбулися перші бої, в яких полягло чимало добровольців, бійців Карпатської України, тих, хто прагнув до свободи, жив нею, плекав надію на краще майбуття.

В пам’ять про героїчні дні Карпатської України вже традиційно відбуваються урочистості на території меморіального комплексу «Красне Поле», спорудженого на честь Героїв.

Цього року вшановують Героїв Карпатської України на державному рівні, і в урочистостях взяв участь Президент України Петро Порошенко, а також тисячі закарпатців, високопосадовців, депутатів, очевидців цих подій, діти і внуки полеглих і просто громадяни. Учасниками зібрання стали і працівники органів Пенсійного фонду області.5 1 300x204 - ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ: «УКРАЇНА БУЛА, УКРАЇНА Є . УКРАЇНА БУДЕ»

Під синьо-жовтими знаменами, що гордо розвіювали карпатські вітри, в колі нащадків Героїв Президент України наголосив, що вільна, соборна, незалежна Україна вшановує сьогодні тих, хто мав мужність в час смертельної небезпеки стати на захист рідної землі. В одному ряду з полеглими тут героями стоять і герої- бійці під Крутами, і ті , хто сьогодні боронить на сході нашу державу від російського агресора… Шана всім героям і низький уклін. Бо саме завдяки їхнім подвигам  “Україна була, Україна є . Україна  буде… Вічна слава Героям!»

* * *

Урочистості з нагоди 80-річчя Карпатської України відбулися 15 березня і в обласному центрі – ужгородці поклали квіти до пам’ятника Президентfoto Dius 300x204 - ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ: «УКРАЇНА БУЛА, УКРАЇНА Є . УКРАЇНА БУДЕ»у Карпатської України, Герою України Августину Волошину. В урочистостях взяли участь представники місцевих органів влади, органів Пенсійного фонду в Закарпатській області та інші.

Августин Волошин – одна із найяскравіших постатей  України, полум’яний борець за її незалежність, натхненник, творець і оборонець  Карпатської України,  велич і трагедія якої  вкарбовані золотими літерами на сторінках українського державотворення.

Всі присутні схилили голови, віддавши шану та повагу Президенту Карпатської України Августину Волошину.

 

background Layer 1