Пропустити навігацію

Щодо проведення аудиторських перевірок

В першому кварталі 2018 року в області здійснено 2 аудити відповідності щодо дотримання законодавчих і нормативно-правових актів із прийому і обслуговування осіб, які звертаються до органів Фонду, та організації роботи по дотриманню порядку використання даних реєстру застрахованих осіб, а також фінансовий аудит та аудит відповідності в Перечинському об’єднаному  управлінні.

Суттєвих фінансових порушень не встановлено, проте надані важливі вказівки та рекомендації за результатами аудитів відповідності. Зокрема, за наслідками досліджень з питань оцінки стану роботи щодо дотримання законодавчих і нормативно-правових актів із прийому і обслуговування осіб, які звертаються до органів Фонду, були встановлені недоліки та в подальшому надані рекомендації щодо удосконалення роботи по оформленню інформаційних стендів, веденню реєстру письмових звернень, роз’ясненнях в письмових відповідях порядку оскарження прийнятих управлінням рішень у випадку незадоволення вимог заявників. Приділяється також увага стану завантаженості спеціалістів, що здійснюють обслуговування громадян, стану роботи по залученню користувачів Веб-порталу Пенсійного фонду України. Щодо цього напряму роботи береться під контроль стан не лише роботи по реєстрації користувачів, але і їх активна участь у користуванні зазначеним порталом. Оглянуті також приміщення з обслуговування громадян щодо забезпечення пожежної безпеки, зокрема наявності вогнегасників.

В процесі досліджень щодо дотримання порядку використання даних реєстру застрахованих осіб аналізувався стан взаємообміну інформацією  між відділами адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації з відділом питань призначення, перерахунку та виплати пенсій, порядок надання інформації на запити застрахованих осіб, силових структур, стан роботи по захисту інформацій, внесених до єдиного Державного реєстру застрахованих осіб. Піддано аналізу стан наявності та актуальності розпорядчих наказів, положень про підрозділи, посадові інструкції.

В рекомендаціях до аудиторського звіту дано вказівки упереджувати та не допускати випадків здійснення обміну інформацій через відкриті мережеві доступи.

Продовжується і надалі контроль за станом виконання рекомендацій   Пенсійного фонду України, викладених у аудиторському звіті у 2017 році за наслідками проведеного внутрішнього аудиту, щодо ознайомлення працівників, відповідальних за адміністрування вузлів інформаційно-телекомунікаційної системи Пенсійного фонду, з розпорядчими документами територіальних управлінь, що стосуються кадрових переміщень (прийняття, переведення, звільнення працівників в органах Пенсійного фонду області).

background Layer 1