Пропустити навігацію

Електронне пенсійне посвідчення

        Пенсійне посвідчення – головний документ, який підтверджує статус пенсіонера. Крім того, його пред’являють  для користування пільгами у праві на проїзд в громадському  транспорті, в окремих випадках – для одержання знижки  при розрахунку в торговельній мережі чи аптеках.

         Згідно з новим порядком, який діє з січня поточного року, пенсійні посвідчення для всіх пенсіонерів можуть виготовлятись або в паперовій формі, або у формі платіжної картки, тобто електронного пенсійного посвідчення – на вибір пенсіонера.

        Електронне пенсійне посвідчення поєднує функції пенсійного посвідчення та банківської платіжної картки, містить електронну інформацію про власника та електронний підпис. На сьогодні електронне пенсійне посвідчення виготовлятиме Державний ощадний банк, у якому одержувач відкриє рахунок для виплати пенсії. Пенсійне посвідчення використовуватимуть як платіжну картку до кінця  строку її дії. У разі продовження строку призначення пенсії, встановлення інвалідності або  продовження її на новий термін, виготовлятимуть нове електронне посвідчення.

         Для оформлення пенсійного посвідчення у вигляді картки необхідно надати заяву, паспорт, ідентифікаційний код та фотокартку до територіального управління Фонду.

background Layer 1