Пропустити навігацію

Інформація про результати роботи у 2018 році

Інформація про результати аудиторських досліджень та контрольно-перевірочної роботи

Підсумки роботи у 2018 році

На виконання зведеного плану проведення внутрішніх аудитів Пенсійного фонду України в межах здійснення контролю за діяльністю підвідомчих управлінь за поточний рік в області проведено 9 аудиторських досліджень. В шести об’єднаних управліннях Фонду: Шевченківському, Правобережному, Токмацькому, Мелітопольському, Бердянському та Василівському – здійснено одночасно аудит відповідності та фінансовий аудит щодо дотримання законодавчих і нормативно-правових актів з питань надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду України, призначення і виплати пенсій, використання коштів на утримання апарату управління, ведення бухгалтерського обліку та звітності.

 

Аудитами відповідності щодо дотримання порядку використання даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування та щодо дотримання законодавчих і нормативно-правових актів з питань прийому і обслуговування осіб, які звертаються до органів Фонду, охоплено 12 підвідомчих управлінь. Здійснено аудит ефективності оцінки стану роботи по оптимізації видатків, пов’язаних з утриманням службових приміщень та експлуатаційних послуг.

 

Підрозділами головного управління проведено 139 інших контрольних заходів по окремих напрямках діяльності органів Фонду.

 

За результатами аудиторських досліджень та інших контрольних заходів розроблено відповідні рекомендації, які прийнято об’єктами аудиту до виконання.

 

За підсумками контрольно-перевірочної роботи протягом 2018 року проведено 14140 контрольних заходів, з яких 12579 або 88,9 % – щодо достовірності документів, наданих для призначення пенсій.

 

З питань цільового використання коштів, призначених для виплати пенсій, допомоги на поховання, своєчасності виплати і доставки сум пенсійних виплат одержувачам, перевірено відповідно до затверджених графіків: 274 банківські установи, 500 відділень та центрів поштового зв’язку,  24 інтернатні установи, де особи перебувають на повному державному утриманні.

 

Впродовж 2018 року в області здійснено 1363 позапланові перевірки суб’єктів господарювання щодо додержання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, в тому числі  1239 або 90,9 % – юридичних осіб. За результатами винесено 1012 приписів страхувальникам про усунення порушень щодо недостовірності відомостей, поданих до реєстру застрахованих осіб.

 

Підсумки 9 місяців 2018 року

На виконання зведеного плану проведення внутрішніх аудитів Пенсійним фондом України в межах здійснення контролю за діяльністю підвідомчих управлінь за 9 місяців поточного року проведено 6 аудиторських досліджень.   В чотирьох об’єднаних управліннях Фонду: Шевченківському, Правобережному, Токмацькому, Мелітопольському, – здійснено аудит щодо дотримання законодавчих і нормативно-правових актів з питань надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду України, призначення і виплати пенсій, використання коштів на утримання апарату управління, ведення бухгалтерського обліку та звітності за напрямами аудит відповідності та фінансовий аудит.

 

Аудитом відповідності щодо дотримання порядку використання даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, проведеним у квітні 2018, охоплено        12 об’єднаних управлінь Фонду. У вересні 2018 здійснено аудит ефективності оцінки стану роботи по оптимізації видатків, пов’язаних з утриманням службових приміщень та експлуатаційних послуг.

 

Крім того, підрозділами головного управління проведено 111 інших контрольних заходів по окремих напрямках діяльності органів Фонду.

 

За результатами аудиторських досліджень та інших контрольних заходів розроблено відповідні рекомендації, відшкодовано та поновлено в обліку або 98,6 % сум, виявлених у 2018 році.

За підсумками контрольно-перевірочної роботи протягом 9 місяців поточного року проведено 10770 контрольних заходів, з яких 9664 або 89,7 % – щодо достовірності документів, наданих для призначення пенсій.

 

Станом на 01 жовтня 2018 року в області проведено 940 позапланових перевірок суб’єктів господарювання щодо додержання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, в тому числі 842 або 89,6 % – юридичних осіб.

З питань цільового використання коштів, призначених для виплати пенсій, допомоги на поховання, своєчасності виплати і доставки сум пенсійних виплат одержувачам, проведено:

– 112 перевірок банківських установ;

–  30 перевірок у центрах поштового зв’язку;

–  24 перевірку інтернатних установ, де особи перебувають на повному державному утриманні.

 

Плани – графіки перевірки цільового використання коштів за звітний період виконано.

 

Підсумки  І півріччя 2018 року

На виконання зведеного плану проведення внутрішніх аудитів Пенсійним фондом України в І півріччі 2018 року в межах здійснення контролю за діяльністю підвідомчих управлінь Фонду протягом І півріччя поточного року проведено 3 аудиторських дослідження у трьох підвідомчих управліннях щодо дотримання законодавчих і нормативно-правових актів з питань надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду України, призначення і виплати пенсій, використання коштів на утримання апарату управління, ведення бухгалтерського обліку та звітності за напрямами аудит відповідності та фінансовий аудит.

Аудитом відповідності щодо дотримання порядку використання даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування було охоплено 12 управлінь Фонду.

Крім того, підрозділами головного управління проведено 76 інших контрольних заходів в підвідомчих управліннях по окремих напрямках діяльності органів Фонду.

За результатами аудиторських досліджень та інших контрольних заходів надано рекомендації щодо усунення встановлених недоліків та зауважень, відшкодовано та поновлено в обліку 100 % сум фінансових порушень, виявлених в поточному році.

За підсумками контрольно-перевірочної роботи протягом І півріччя 2018 проведено 7361 контрольний захід, з яких 6702 або 91,0% – щодо достовірності документів, наданих для призначення пенсій.

Станом на 01 липня 2018 року в області проведено 548 позапланових перевірок суб’єктів господарювання щодо додержання вимог законодавства у сфері загальообов’язкового державного пенсійного страхування, в тому числі 496 або 90,5 % – юридичних осіб.

З питань цільового використання коштів, призначених для виплати пенсій, допомоги на поховання, своєчасності виплати і доставки сум пенсійних виплат одержувачам, проведено:

– 135 перевірок банківських установ;

–  20 перевірок у центрах поштового зв’язку;

–  21 перевірку інтернатних установ, де особи перебувають на повному державному утриманні.

Плани – графіки перевірки цільового використання коштів за звітний період виконано.

 

Підсумки І кварталу 2018 року

 

На виконання зведеного плану проведення внутрішніх аудитів Пенсійним фондом України в межах здійснення контролю за діяльністю підвідомчих управлінь у І кварталі поточного року проведено аудиторське дослідження в Шевченківському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України               м. Запоріжжя за напрямами аудит відповідності та фінансовий аудит.

За його результатами надано рекомендації щодо усунення встановлених недоліків та зауважень.

Проведено планову цільову перевірку з питання організації роботи щодо дотримання порядку використання даних реєстру застрахованих осіб Держаного реєстру загальнообо’вязкового державного соціального страхування.

Крім того, підрозділами головного управління проведено 35 інших контрольних заходів в підвідомчих управліннях по окремих напрямках діяльності органів Фонду.

За підсумками контрольно-перевірочної роботи протягом І кварталу 2018 проведено 4026 контрольних заходів, з яких 3738 – щодо достовірності документів, наданих для призначення пенсій, 231 – позапланові перевірки суб’єктів господарської діяльності, 57 – з питань цільового використання пенсійних коштів.

 

background Layer 1