Пропустити навігацію

Підведені попередні підсумки березневих новацій в пенсійному та соціальному забезпеченні громадян

Результати проведеного березневого перерахунку та виплати підвищених пенсій, а також надання житлових субсидій у грошовій формі розглянуто 19 березня  на урядовій селекторній нараді під головуванням віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

Від Запорізької області у нараді взяли участь заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Віктор Скобліков, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Світлана Жмурко, заступник начальника Головного управління Фонду Вікторія Терещенко, представники департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації,   «Укрпошти» та «Ощадбанку».

По Запорізькій області 1 березня, пенсійні виплати зросли у 437,2 тис. пенсіонерів (81 % від їх загальної чисельності). Середній розмір підвищення з урахуванням одноразової доплати склав  581,7 грн.

Загальна кількість пенсіонерів в області, які отримують житлові субсидії, наразі становить 106 053 особи, що потребує 154 209,7 тис. грн. на виплату монетизованої державної допомоги за лютий. Станом на 19 березня, вже профінансовані відділення поштового зв’язку та установи банків, згідно календарного графіку, у сумі 119 462,8 тис. грн. або 77,4 % від загальної потреби.

У лютому – березні поточного року Головним управлінням Фонду в  області проведено активну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадськості та населення регіону щодо порядку та результатів «осучаснення» пенсій, виплати одноразової допомоги та монетизованих субсидій пенсіонерам. Для цього використано всі наявні в регіоні електронні та друковані засоби масової інформації, інтернет-ресурси Головного управління, органів влади та місцевого самоврядування, Facebook, інші інтернет-видання, форми безпосереднього спілкування та дистанційного інформування громадян, розміщення інформації на інформаційних стендах управлінь Фонду, розповсюдження на зазначену тематику буклетів та листівок.

Наприкінці селекторної наради керівництвом Уряду та Пенсійного фонду поставлено завдання перед управліннями Держпраці та соціального захисту населення — до 20 числа надати оновлені реєстри до Міністерства соцполітики, а перед органами Фонду — до 25 березня завершити виплату субсидій у грошовій формі за спожиті комунальні послуги у лютому.

На завершення, віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко подякував всім присутнім за виконання у стислі терміни значного обсягу роботи щодо організації та виплати субсидії у грошовій формі, масового підвищення пенсій та висловив впевненість у повній реалізації поставлених завдань.

IMG 6327 1024x768 - Підведені попередні підсумки березневих новацій в пенсійному та соціальному забезпеченні громадян

background Layer 1