Пропустити навігацію

Підвищення кваліфікації фахівців з питань праці та інспекторів у форматі «круглого столу»

З метою підвищення кваліфікації керівників та спеціалістів з питань праці управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад та фахівців з питань праці об’єднаних територіальних громад 19 березня пройшло навчання за темою «Організація роботи органів місцевого самоврядування з питань виявлення та легалізації неоформлених найманих працівників».

У заході, організованому Запорізьким центром перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій, взяла участь начальник фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області Алла Наталенко. Вона поінформувала присутніх про механізми та засоби, які використовують спеціалісти Пенсійного фонду в області з метою виконання заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері занятості населення.

У виступі Алла Анатоліївна зазначила, що з метою виявлення ознак використання праці неоформлених найманих працівників, органи Пенсійного фонду постійно здійснюють моніторинг даних Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування по 11 критеріях. Результати направляються до органів Держпраці, Державної фіскальної служби, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

В результаті співпраці за 2018 рік легалізовано працю 10,8 тис. працівників, додатково мобілізовано 9,5 млн. грн. єдиного внеску.

Протягом двох місяців поточного року легалізовано працю 2,7 тис. працівників, мобілізовано 2,7 млн. грн. ЄСВ.

Спільна робота з наповнення бюджету Пенсійного фонду, легалізації праці, детінізації доходів триває.IMG 6340 1024x768 - Підвищення кваліфікації фахівців з питань праці та інспекторів  у форматі «круглого столу»

background Layer 1