Пропустити навігацію

В центрі уваги пенсійників Запоріжжя легалізація праці у торгівельній сфері

Перший заступник начальника Шевченківського об’єднаного управління Пенсійного фонду  м. Запоріжжя  Вікторія Голуб та спеціалісти управління провели інформаційно-роз’яснювальну бесіду з підприємцями міського «Олександрівського ринку».

Фахівці Фонду поінформували про важливість офіційного оформлення трудових відносин суб’єктів господарської діяльності для отримання соціального захисту від держави, зокрема лікарняних листів, відпустки та  гідної пенсії у майбутньому.

«Погоджуючись на зарплату в «конверті», працівники позбавляють себе соціальних гарантій та втрачають страховий стаж для призначення майбутньої пенсії. Тож, легальні трудові відносини та офіційна заробітна плата – це запорука отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою», – зазначила керівник.

Підприємцям надали роз’яснення і про придбання страхового стажу шляхом укладання договору добровільної сплати єдиного внеску за попередні та майбутні періоди.

Позитивні результати інформаційної кампанії суттєві: в порівнянні з аналогічним періодом кількість застрахованих осіб, які отримують заробітну плату, меншу за мінімальну, зменшилась на 3717 осіб, або на 54,16 %.

Присутніх ознайомлено із системою персоніфікованого обліку, яка містить відомості про трудову діяльність фізичної особи, та повідомлено про можливість відстеження стану своєї облікової персональної картки шляхом реєстрації на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду.

IMG 17d4949185f6191213f5af7e5b807b9e V 576x1024 - В центрі уваги пенсійників Запоріжжя легалізація праці у торгівельній сфері IMG 80f5fbaeeac293cf4cb90a68ca23e465 V - В центрі уваги пенсійників Запоріжжя легалізація праці у торгівельній сфері

background Layer 1