Пропустити навігацію

Мелітопольським швачкам розповіли про негативний вплив зарплати «у конверті» на пенсію у майбутньому

Начальник Мелітопольського об’єднаного управління Фонду в області Світлана Христова 20 березня зустрілась із представниками підприємства «Виробничо-комерційна фірма «Надія – Грандекс».

На підприємстві працює 196 осіб, з них 187 працівників отримують офіційну заробітну плату у розмірі менше мінімального, встановленого законодавством про працю.

Молоді працівники дізнались, що середня заробітна плата по підприємству становить 2335 грн., що підтверджує порушення закону керівництвом компанії. Швачкам було роз’яснено порядок зарахування до страхового стажу різних періодів  діяльності, наголошено на  вагомості легальної заробітної плати, повної зайнятості та сплати єдиного соціального внеску, не менше мінімального, визначеного існуючими нормативами, при розрахунку гідної пенсії.

Також начальник управління ознайомила учасників зустрічі з онлайн-сервісами веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду та з порядком реєстрації застрахованих осіб в особистому кабінеті користувача. Вона розповіла про можливість отримання персональної інформації про страховий стаж, нараховану заробітну плату, контролю роботодавця щодо сплати ЄСВ, дистанційно замовляти довідки.

nadiya grandeks 1024x448 - Мелітопольським  швачкам розповіли про негативний вплив зарплати «у конверті» на пенсію у майбутньому

background Layer 1