Пропустити навігацію

Своєчасна і в повному обсязі сплата страхових внесків – свідоцтво правової зрілості суспільства

Засідання «круглого столу» на тему «ТОП-10 пріоритетів для економічного зростання країни» відбулось 20 березня у м. Запоріжжі.

У заході взяли участь Президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України», Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе, Голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, начальник Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області Світлана Жмурко, керівництво Головного управління ДФС в області, Запорізького управління Офісу великих платників податків ДФС, Головного управління Держпраці в області, обласної федерації роботодавців, Територіального відділення ВГО АППУ в області, інших органів державної влади, представники громадських організацій та бізнесу Запорізької області.

На засіданні «круглого столу» представники влади і бізнес-середовища обговорили основні пріоритети для економічного розвитку, спрямовані на покращення бізнес-клімату в країні, детінізацію та зростання економіки, створення прозорих та рівних умов ведення бізнесу.

У своєму виступі голова облдержадміністрації Костянтин Бриль позитивно оцінив останні зміни у податковій та митній сфері, які покращують умови для бізнесу, а також механізми, що дозволяють збільшувати доходи місцевих громад та виділяти кошти на реалізацію регіональних програм та розбудову інфраструктури.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області Світлана Жмурко поінформувала щодо темпів зростання заробітних плат за період з 2015 по 2018 роки та динаміку надходжень єдиного соціального внеску у зазначений період. Вона звернула увагу присутніх на вплив зниження ставки ЄСВ на обсяги надходження платежів до бюджету Пенсійного фонду України.

Рівень наповнення бюджету Фонду, з якого здійснюються виплати соціально вразливим категоріям населення, підкреслила Світлана Олексіївна, характеризує правову зрілість суспільства та є головним джерелом соціальної захищеності громадян. Відсутність боргів до бюджету, його стабільність дають можливість реалізувати в недалекому майбутньому накреслені завдання щодо запровадження всіх необхідних ланок соціального страхування, насамперед накопичувальної  системи паралельно з діючою солідарною та добровільним страхуванням.

Під час дискусійної частини «круглого столу» учасники обговорили питання щодо поглиблення ефективної взаємодії з контролюючими органами, зокрема з фіскальної службою та висловили відповідні конкретні пропозиції.DSC 1681 1024x678 - Своєчасна і в повному обсязі сплата страхових внесків –  свідоцтво правової зрілості суспільства DSC 1759 1024x678 - Своєчасна і в повному обсязі сплата страхових внесків –  свідоцтво правової зрілості суспільства DSC 1795 1024x678 - Своєчасна і в повному обсязі сплата страхових внесків –  свідоцтво правової зрілості суспільства

background Layer 1