Пропустити навігацію

Інформація про результати роботи у 2019 році

Діяльність внутрішнього аудиту та фінансового контролю

 

Підсумки роботи за  2019 рік

Відповідно до  зведеного операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту в  структурних підрозділах Головного управління (та об’єднаних управліннях Фонду)  здійснено 7 запланованих внутрішніх аудитів.

За результатами завершених внутрішніх аудитів відповідності надано 5 умовно-позитивних висновків. З метою удосконалення діяльності структурних підрозділів Головного управління за результатами проведених внутрішніх аудитів надано 40 рекомендацій щодо усунення встановлених недоліків та порушень, які прийнято структурними підрозділами у повному обсязі. Станом на 01.01.2020 не настав термін виконання по 15 рекомендаціям.   Видано 13 управлінських рішень. Забезпечено усунення 57 нефінансових порушень та  усунуто 55 фінансових порушення.

За окремими напрямками роботи проведено 4 заплановані цільові перевірки.

 

Підсумки роботи за 9 місяців   2019 року

Відповідно до  зведеного операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту в  структурних підрозділах Головного управління та об’єднаних управліннях Фонду здійснено 6 запланованих внутрішніх аудитів. А саме : «Аудит ефективності оцінки стану взаємодії з місцевими органами влади, контролюючими органами та сторонами соціального діалогу щодо виконання заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення»,  «Аудит відповідності оцінки стану контролю за веденням обліку переплат пенсій, повнотою охоплення заходами стягнення надміру виплачених коштів та дотриманням порядку списання переплат», «Аудит відповідності оцінки стану дотримання пенсійного законодавства, правильність припинення та поновлення виплати пенсій відповідно до законодавчих і нормативно-правових актів», «Аудит відповідності оцінки якості обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, надання адміністративних послуг», «Аудит ефективності оцінки стану наповнення бюджету Пенсійного фонду України за рахунок відшкодування фактичних витрат на виплату пенсій, призначених на пільгових умовах та погашення заборгованості» та «Аудит відповідності оцінки стану роботи по складанню та використанню кошторису видатків та дотриманню законодавчих і нормативно-правових актів з питань використання коштів на оплату праці.

За результатами завершених внутрішніх аудитів відповідності надано 4 умовно-позитивних висновки. З метою удосконалення діяльності структурних підрозділів Головного управління за результатами проведених внутрішніх аудитів надано 35 рекомендацій щодо усунення встановлених недоліків та порушень.  Видано 10 управлінських рішень. Забезпечено усунення 57 нефінансових порушень та  усунуто 52 фінансових порушення на загальну суму 100,8 тис.грн.

У поточному році за результатами аудиторських досліджень за попередні роки  відшкодовано  коштів на загальну суму 294,8 тис.грн.

 

Підсумки роботи за I півріччя  2019 року

 

Відповідно до  зведеного операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту в  об’єднаних управліннях Фонду здійснено 3 запланованих внутрішніх аудити: «Аудит ефективності оцінки стану взаємодії з місцевими органами влади,контролюючими органами та сторонами соціального діалогу щодо виконання заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», «Аудит відповідності оцінки стану контролю за веденням обліку переплат пенсій, повнотою охоплення заходами стягнення надміру виплачених коштів та дотриманням порядку списання переплат»  та «Аудит відповідності оцінки стану дотримання пенсійного законодавства, правильність припинення та поновлення виплати пенсій відповідно до законодавчих і нормативно-правових актів».

 

В ході аудиту ефективності, проведеного в ряді управлінь Фонду, проаналізовано стан виконання Плану координації дій по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників. Управління Фонду, в межах своїх повноважень, беруть участь в реалізації заходів, спрямованих на легалізацію заробітної плати та зайнятості населення.    За результатами аудиторських досліджень надані  відповідні рекомендації.

 

З початку поточного року структурними підрозділами Головного управління в об’єднаних управліннях здійснено 42 контрольних заходи.

 

В ході перевірок виявлено 80 порушень, в тому числі 9 (порушення пенсійного законодавства при призначенні та виплаті пенсій) – фінансового характеру на суму 2,4 тис. грн., які відшкодовано повністю.

За результатами проведених контрольних заходів управлінням внутрішнього аудиту підготовлено та надано 76 рекомендацій щодо усунення встановлених недоліків і порушень, з метою упередження останніх направлено оглядовий лист до структурних підрозділів.

 

За підсумками контрольно-перевірочної роботи протягом січня – червня 2019 року проведено 7267 контрольних заходів, з яких 6515 або 89,6 % – щодо достовірності документів, наданих для призначення пенсій.

 

З питань цільового використання коштів, призначених для виплати пенсій, допомоги на поховання, своєчасності виплати і доставки сум пенсійних виплат одержувачам, відповідно до затверджених графіків перевірено:  90 банківських установ, 237 відділення та центри поштового зв’язку, 18 інтернатних установ, де особи перебувають на повному державному утриманні.

 

Впродовж І півріччя 2019 в області здійснено 629 перевірок суб’єктів господарювання щодо додержання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, в тому числі 58 – відповідно до річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю). За результатами складено 499 приписів страхувальникам про усунення порушень щодо недостовірності відомостей, поданих до реєстру застрахованих осіб.

 

Підсумки роботи у І кварталі 2019 року

 

         На виконання зведеного операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту в межах здійснення контролю за діяльністю підвідомчих управлінь          з початку поточного року в області проведено запланований внутрішній аудит ефективності оцінки стану взаємодії з місцевими органами влади, контролюючими органами та сторонами соціального діалогу щодо виконання заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення.

 

В ході аудиту ефективності, проведеного в головному управлінні та трьох об’єднаних управліннях Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (Правобережному, Центральному, Шевченківському), проаналізовано стан виконання Плану координації дій по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників, результати участі в реалізації заходів, спрямованих на легалізацію заробітної плати та зайнятості населення.

 

Крім того, підрозділом аудиту проведено 4 планові цільові перевірки в об’єднаних управліннях Фонду з питань організації роботи щодо здійснення ремонтних робіт. Структурними підрозділами головного управління загалом за І квартал 2019 проведено 32 інші контрольні заходи по окремих напрямках діяльності органів Фонду.

За результатами аудиторських досліджень та інших контрольних заходів розроблено відповідні рекомендації, які прийнято керівництвом підвідомчих управлінь до виконання у повному обсязі.

 

За підсумками контрольно-перевірочної роботи протягом січня – березня 2019 року проведено 3538 контрольних заходів, з яких 3133 або 88,5 % – щодо достовірності документів, наданих для призначення пенсій.

З питань цільового використання коштів, призначених для виплати пенсій, допомоги на поховання, своєчасності виплати і доставки сум пенсійних виплат одержувачам, відповідно до затверджених графіків перевірено:  59 банківських установ, 123 відділення та центри поштового зв’язку,  3 інтернатні установи, де особи перебувають на повному державному утриманні.

Впродовж І кварталу 2019 в області здійснено 315 перевірок суб’єктів господарювання щодо додержання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, в тому числі  28 – відповідно до річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю). За результатами складено 248 приписів страхувальникам про усунення порушень щодо недостовірності відомостей, поданих до реєстру застрахованих осіб.

background Layer 1