Пропустити навігацію

Зустріч із старшокласниками Пологівської загальноосвітньої школи №2

Заступник начальника Пологівського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Лідія Сторчак 11 вересня зустрілась з учнями 10-го класу Пологівської загальноосвітньої школи №2.

Під час спілкування Лідія Григорівна  розповіла учням про основні напрямки діяльності Пенсійного фонду, роботу підрозділів Головного управління Фонду. Школярі дізналися основні джерела, з яких формується бюджету Фонду для виплати пенсій, про важливість офіційного працевлаштування, вплив стажу та розміру офіційної заробітної плати на   пенсію у майбутньому.

Спеціаліст сервісного центру звернула увагу старшокласників, що навчання у вищих навчальних закладах та коледжах не зараховується до страхового стажу, але студенти мають право на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Наголосила, що під час працевлаштування на роботу обов’язково необхідно вимагати від роботодавця офіційного оформлення трудових відносин, оскільки лише офіційна заробітна плата є гарантією соціальної захищеності та гідної пенсії. Повідомила, що контролювати сплату єдиного соціального внеску і дбати про соціальні гарантії та майбутню пенсію потрібно уже сьогодні  завдяки зручним та доступним електронним онлайн-ресурсам Пенсійного фонду України: веб-портал електронних послуг та SMS-інформуванню.

По закінченню зустрічі Лідія Григорівна відповіла на чисельні запитання молоді та роздала присутнім тематичні інформаційні буклети. Також фахівець Фонду порадила учням надавати допомогу своїм батькам в освоєнні сучасних технологій.

IMG 1 2 1024x768 - Зустріч із старшокласниками Пологівської загальноосвітньої школи №2 IMG 2 1 768x1024 - Зустріч із старшокласниками Пологівської загальноосвітньої школи №2 IMG 3 1 768x1024 - Зустріч із старшокласниками Пологівської загальноосвітньої школи №2 IMG 4 1024x768 - Зустріч із старшокласниками Пологівської загальноосвітньої школи №2

background Layer 1