Пропустити навігацію

Навчання для безробітних у Мелітопольському центрі зайнятості

Спеціаліст Мелітопольського відділу обслуговування громадян Інна Савісько 22 січня провела семінар-тренінг «Тим, хто збирається на пенсію» з тимчасово безробітними громадянами міста та району.

Під час семінару присутні дізналися про порядок призначення різних видів пенсій, основні вимоги пенсійного законодавства щодо страхового стажу. Були роз’яснені негативні наслідки отримання заробітної плати «у конвертах», а саме відсутність будь-яких соціальних виплат, у тому числі і гідної пенсії у майбутньому.

Учасники заходу ознайомились з перевагами та порядком реєстрації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільним додатком «Пенсійний фонд», послугою SMS–інформування, надання онлайн-довідки з QR-кодом, можливістю контролювати своєчасну сплату страхових внесків роботодавцями, дізнатись розмір відрахувань, а також загальний період свого страхового стажу.

 Наприкінці семінару фахівець Фонду роздала слухачам інформаційні матеріали щодо реєстрації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду та ознайомила із відомчими періодичними виданнями – газетою «Пенсійний кур’єр» та журналом «Вісник Пенсійного фонду України.IMG 2530caa210e568fc835ddac3dba7aadf V - Навчання для безробітних у Мелітопольському центрі зайнятості IMG e5527e434f147a0b97ef9f6428638383 V - Навчання для безробітних у Мелітопольському центрі зайнятості

background Layer 1