Пропустити навігацію

Безробітним про новації в пенсійному законодавстві

Начальник відділу з питань виплати пенсій Наталя Карауланова
11 лютого провела лекцію для тимчасово безробітних осіб, які перебувають на обліку в Приморській філії обласного центру зайнятості.

 

Спеціаліст Фонду ознайомила слухачів з новаціями у пенсійному законодавстві, приділила особливу увагу питанню легального працевлаштування та сплати внесків для накопичення страхового стажу, необхідного при нарахуванні пенсіі.  

 

Наталія Миколаївна розповіла присутнім про онлайн-сервіси Пенсійного фонду – «електронну трудову книжку», SMS-інформування, мобільний додаток «Пенсійний фонд України», призначення «е-пенсії», завдяки яким є можливість подати документи для призначення пенсії у будь-який зручний час, не звертаючись до сервісного центру особисто. А також продемонструвала «електронний калькулятор», за допомогою якого можливо зробити прогнозований розрахунок  розміру пенсії за віком.

 

По закінченню лекції фахівець відповіла на особисті питання слухачів,  запропонувала буклети з пенсійної тематики та ознайомила із відомчими виданнями Пенсійного фонду України – газетою «Пенсійний кур’єр» та журналом «Вісник Пенсійного фонду України».

IMGTSZ110220203 - Безробітним про новації в пенсійному законодавстві

IMG TSZ11022020 2 - Безробітним про новації в пенсійному законодавстві

background Layer 1