Пропустити навігацію

Безробітним громадянам про негативні наслідки тіньової зайнятості

Заступник начальника Хортицького відділу обслуговування  громадян Любов Висоцька провела лекцію для безробітних громадян на тему «Негативні наслідки тіньової зайнятості для майбутніх пенсіонерів» у Правобережному відділі сприяння зайнятості.

Під час зустрічі спеціаліст Фонду порушила питання щодо добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, впливу розміру сплаченого єдиного внеску на розмір майбутньої пенсії (у тому числі для приватних підприємців), переваг легального працевлаштування та негативних наслідків «тіньової зайнятості» для майбутніх пенсіонерів.

Любов Володимирівна порадила присутнім скористатися сучасними онлайн-сервісами Пенсійного фонду, зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг та через особистий кабінет користувача самостійно відслідковувати сплату роботодавцем страхових внесків.

Крім того, фахівець Головного управління звернула увагу слухачів на можливість оформлення «е-пенсії», переваги електронного пенсійного посвідчення, отримання SMS-повідомлень та встановлення мобільного додатку «Пенсійний фонд».

 

Lektsy dl bezrob 14 02 20 - Безробітним громадянам про негативні наслідки тіньової зайнятості

background Layer 1