Пропустити навігацію

Тим, хто збирається на пенсію

Головний спеціаліст Мелітопольського відділу обслуговування громадян Інна Савісько 18 лютого провела семінар-тренінг «Тим, хто збирається на пенсію» з тимчасово безробітними громадянами міста та району.

 

Під час заходу присутні дізналися порядок призначення різних видів пенсій, перелік необхідних документів, основні вимоги пенсійного законодавства до страхового стажу.

 

Фахівець Фонду окремо зупинилася на негативних наслідках отримання заробітної плати «у конвертах», а саме відсутності будь-яких соціальних виплат, у тому числі і гідної пенсії, у майбутньому.

 

Протягом семінару учасники ознайомились з перевагами користування онлайн-сервісами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду, а саме порядком реєстрації в особистому кабінеті користувача, можливістю отримання SMS – повідомлень, надання довідки з QR-кодом, контролю своїх роботодавців з питань своєчасної сплати страхових внесків, дізнатись розмір відрахувань та загальний період страхового стажу, а також оформлення пенсії «в один дотик».

 

Наприкінці зустрічі слухачам були роздані інформаційні матеріали з порядком реєстрації на вебпорталі електронних послуг та продемонстровані відомчі періодичні видання – газета «Пенсійний кур’єр» та журнал «Вісник Пенсійного фонду України».

IMG 019fdb7c756ff55b791c4d54840f60a8 V 1024x576 - Тим, хто збирається на пенсію IMG f4a7f6fba35babb67826e48408c5365e V 1024x576 - Тим, хто збирається на пенсію

background Layer 1