Пропустити навігацію

Послуга «Автоматичне призначення пенсії за віком» доступна кожному

Заступник начальника Оріхівського сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду в області Ірина Знахур провела зустріч з колективом районного відділу філії державної установи «Центр пробації».

Під час заходу фахівець розповіла присутнім про новий пенсійний сервіс «Автоматичне призначення пенсії за віком». Вона підкреслила, що користувачам, які не є пенсіонерами, сервіс дозволяє надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно.

Після авторизації на вебпорталі Фонду portal.pfu.gov.ua за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), надається можливість сформувати та подати анкету-заяву з необхідною інформацією для здійснення автоматичного призначення пенсії у такому порядку:

– заповнити атрибути анкети;

– додати скановані копії документів;

– підписати анкету-заяву КЕП та надіслати її до органу Фонду.

Пенсію буде призначено при досягненні особою пенсійного віку з урахуванням усіх наявних у Фонді даних.

Також було наголошено про можливість надання пенсійних послуг та інформації дистанційно, без особистого відвідування, користуватись онлайн-послугами на офіційному сайті Пенсійного фонду України www.pfu.gov.ua,  зареєструвавшись в особистому кабінеті, та отримати  відповіді на свої запитання, не відвідуючи сервісні центри.

IMG 20200721 133455 1024x768 - Послуга «Автоматичне призначення пенсії за віком» доступна кожному

background Layer 1