Пропустити навігацію

Працівникам «Запоріжгазу» про переваги онлайн-сервісів вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду у всіх подробицях

Начальник Вільнянського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Надія Береснєва 5 серпня провела зустріч з колективом Запорізького відділення АТ «Запоріжгаз» та ознайомила присутніх з новими онлайн-сервісами Пенсійного фонду України – «Автоматичне призначення пенсії за віком» та «Електронна трудова книжка».

Надія Береснєва розповіла, що відтепер, при досягненні пенсійного віку, громадянин має можливість автоматичного призначення пенсії, без особистого відвідування органів Пенсійного фонду, за умови реєстрації в особистому кабінеті користувача на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду, наявності електронної трудової книжки,  надання в електронному вигляді всіх необхідних документів.

Фахівець Фонду звернула увагу, що майбутнім пенсіонерам сервіс дозволяє завчасно надати інформацію для призначення пенсії та проведення працівниками Фонду відповідних перевірок та уточнень.

Також Надія Вікторівна підкреслила, що наявність необхідного мінімального страхового стажу та своєчасна сплата єдиного соціального внеску в повному обсязі є вирішальною підставою для визначення права на пенсію за віком. А тому вже зараз кожен працівник має вимагати у роботодавця офіційного оформлення трудових відносин.

Перевірити свої персональні дані та проконтролювати дії свого роботодавця можна дистанційно за допомогою онлайн-сервісів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду. Якщо стажу не вистачає, можна вже зараз скористатись правом на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Під час зустрічі усім бажаючим були надані консультації щодо онлайн-сервісів Пенсійного фонду. Присутні отримали тематичні буклети та примірники газети «Пенсійний кур’єр».

IMG 0272 e1596718323316 768x1024 - Працівникам «Запоріжгазу» про переваги онлайн-сервісів вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду у всіх подробицях

background Layer 1