Пропустити навігацію

Про електронні сервіси вебпорталу Пенсійного фонду розповіли в Дніпрі журналістам регіональних мас-медіа

Другий етап всеукраїнського престуру «Електронні послуги Пенсійного фонду України» пройшов 11 вересня у м. Дніпро. Заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко провела межрегіональну пресконференцію для представників засобів масової інформації Дніпропетровської, Запорізької, Полтавської, Кіровоградської, Сумської, Харківської областей, Донеччини та Луганщини (не окуповані території).

В рамках заходу відбулася презентація електронних сервісів «Мобільний застосунок «Пенсійний фонд України», «Автоматичне призначення пенсії за віком», а також пов’язаних з ними сервісів «Пенсійний калькулятор» та «Електронна трудова книжка».

Головний спікер Ірина Ковпашко у своєму виступі повідомила, що одним з  пріоритетних завдань Пенсійного фонду України є максимальне спрощення процедур отримання послуг клієнтами Фонду, і досягненню цієї мети сприяє постійне розширення спектру електронних послуг, які надаються через вебпортал Фонду, з використанням кваліфікованого цифрового підпису.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області Світлана Жмурко у своєму виступі поінформувала про динаміку впровадження електронних пенсійних сервісів у регіоні. Журналістів зацікавив факт, що саме жительці нашої області вперше в країні було призначено пенсію за віком в автоматичному режимі. Наразі вже майже 200 осіб надали заяви на автопризначення пенсії. Керівник звернула увагу учасників пресконференції, що у тестуванні мобільного застосунку «Пенсійний фонд України», який впроваджено тогоріч, спеціалісти Головного управління свого часу взяли активну участь. І тепер довідки ОК-5, ОК-7 через мобільний телефон або планшет замовляють та отримують сотні запоріжців.

Також Світлана Олексіївна зазначила, що на теперішній час кількість користувачів вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду перевищує 112 тисяч, для залучення нових прихильників дистанційного обслуговування ведеться напружена інформаційно-роз’яснювальна робота. Зокрема, цій тематиці присвячені зустрічі у трудових колективах та за місцем проживання, на заняттях у «Школі майбутнього пенсіонера», на виїзних прийомах, у виступах на телебаченні та радіо. І журналісти запорізьких ЗМІ – ключова ланка у цьому важливому соціально-орієнтованому процесі.

Після завершення офіційної частини заходу журналісти поспілкувались з усіма спікерами-начальниками територіальних головних управлінь та отримали відповіді на численні запитання з пенсійної тематики.IMG 20200911 115506 1024x769 - Про електронні сервіси вебпорталу Пенсійного фонду розповіли в Дніпрі журналістам регіональних мас-медіаIMG 20200911 123622 1024x768 - Про електронні сервіси вебпорталу Пенсійного фонду розповіли в Дніпрі журналістам регіональних мас-медіа

background Layer 1