Пропустити навігацію

Прес-конференція начальника Головного управління та підведення підсумків регіонального конкурсу серед засобів масової інформації

Напередодні професійного свята Дня журналіста, яке  відзначається 6 червня 2021 року, в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Запорізькій області, за багаторічною традицією, відбулась зустріч керівництва Головного управління з представниками засобів масової інформації.

Начальник Головного управління Світлана Жмурко підвела підсумки регіонального конкурсу на краще висвітлення в ЗМІ актуальних питань пенсійного забезпечення, а також провела прес-конференцію. Вона проінформувала медійників про результати проведених з початку року перерахунків пенсій, зокрема, з 1 квітня – працюючим пенсіонерам. Світлана Олексіївна зазначила, що середній розмір пенсій в області з початку року зріс на 271 грн та на 1 червня складає 3967,14 грн.

Журналістам було цікаво дізнатися, що з 1 квітня впроваджено технологію екстериторіального призначення/перерахунку пенсії, яка дозволяє територіальним органам Фонду опрацьовувати документи на призначення пенсії подані через сервісні центри, віддалені робочі місця або вебпортал Фонду незалежно від місця проживання пенсіонерів.

Також, керівник Головного управління поінформувала про оцифрування паперових пенсійних справ, переведення в електронний формат трудових книжок.

Відзначила, що все більш популярним серед майбутніх пенсіонерів області стає сервіс «Автоматичне призначення пенсії». З початку впровадження (червень 2020 року) кількість осіб, що скористались послугою, складає майже 5 тисяч.

На завершення зустрічі Світлана Жмурко вручила Дипломи переможцям регіонального конкурсу Головного управління серед друкованих та електронних засобів масової інформації: журналістам газет «Индустриальное Запорожье-Панорама», «Правда ЗП», тижневика «МИГ», представникам телеканалу «ТВ-5», «Алекс» та «UA-Запоріжжя» (суспільне мовлення).

IMG 7615 1024x527 - Прес-конференція начальника Головного управління та підведення підсумків регіонального конкурсу серед засобів масової інформації IMG 7629 1024x674 - Прес-конференція начальника Головного управління та підведення підсумків регіонального конкурсу серед засобів масової інформації IMG 7631 1024x790 - Прес-конференція начальника Головного управління та підведення підсумків регіонального конкурсу серед засобів масової інформації

background Layer 1