Пропустити навігацію

Результати подання декларацій державними службовцями у І кварталі 2021 року

В Головному управлінні Пенсійного фонду України в Запорізькій області 1 квітня завершилася кампанія «Декларування-2021».

Зобов’язання подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік в Головному управлінні Фонду області мали 983 особи, з них:

– 912 «щорічних» декларацій за 2020 рік, поданих державними  службовцями облікового складу;

– 51 декларація «після звільнення», подана державними службовцями, які у 2020 році припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави;

– 5 декларації «перед звільненням», поданих звільненими у 2021 році;

– 15 декларації «кандидатів на посади державної служби».

За результатами контролю станом на 01.04.2021 року декларації подано усіма 983 суб’єктами декларування (100%).

Порушень фінансового контролю не встановлено.

З метою надання методичної допомоги з початку 2021 року внутрішнім тренером проведено 3 навчання щодо заповнення декларацій на тему «Окремі положення Закону України «Про запобігання корупції» щодо заходів фінансового контролю. Своєчасність та правильність заповнення державними службовцями щорічних декларацій за 2020 рік, відповідальність за порушення вимог фінансового контролю, на яких був присутній 531 працівник Фонду.

Задля контролю за поданням декларацій осіб, які припинили у 2020 році діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, відділом з питань запобігання та виявлення корупції створено реєстр, що містить домашні адреси та контактні телефони звільнених. За цими даними направлено листи усім
51 суб’єкту декларування.

Протягом січня-березня 2021 року підтримувався постійний зв’язок  з суб’єктами декларування у телефонному режимі, систематично надсилалися нагадування та інформаційні повідомлення через SMS та Viber.

background Layer 1