Пропустити навігацію

Пенсіонера МВС, який одержує пенсію за вислугу років, мобілізовано на військову службу. Чи буде йому продовжено виплату пенсії під час служби в Збройних Силах

Питання Пенсіонера МВС, який одержує пенсію за вислугу років, мобілізовано на військову службу. Чи буде йому продовжено виплату пенсії під час служби в Збройних Силах?

Відповідь: Так, буде. Частиною третьою статті 2 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» визначено, що пенсіонерам з числа військовослужбовців та осіб, які отримують пенсію за цим Законом, у разі призову їх на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийняття на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладання нового контракту на проходження військової служби, до Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, органів та підрозділів цивільного захисту під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення виплата пенсій не припиняється.

background Layer 1