Пропустити навігацію

Як пройти ідентифікацію пенсіонерам, зареєстрованим як ВПО до 24.02.2022

ПитанняЯк пройти ідентифікацію пенсіонерам, зареєстрованим як ВПО до 24.02.2022?

Відповідь: Щоб надалі отримувати пенсійні виплати, таким особам необхідно пройти ідентифікацію до кінця 2023 року. Є наступні варіанти проходження ідентифікації:

безпосереднє відвідування будь-якого сервісного центру ПФУ з наявними документами, що посвідчують особу (паспорт та ІПН);

– здійснення авторизації в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія. Підпис» («Дія ID»), створеного за допомогою мобільного додатка Єдиного державного вебпорталу електронних послуг;

– ідентифікація та верифікація особи в Пенсійному фонді України за допомогою відеоконференцзв’язку із дотриманням законодавства у сфері електронних довірчих послуг.

Пенсіонери, які тимчасово перебувають за кордоном, можуть скористатися як способами, зазначеними вище, так і зверненням до закордонної дипломатичної установи України для отримання посвідчення, що фізична особа є живою. Посвідчення разом із заявою про проходження ідентифікації (довільної форми) треба направити до територіального органу Пенсійного фонду засобами поштового зв’язку або в сканованому вигляді – через вебпортал електронних послуг ПФУ з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису.

Наразі записатися на проходження відеоконференцзв’язку можна, скориставшись онлайн-сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) – кнопка «Заява на проходження відеоконференцзв’язку».

background Layer 1