Пропустити навігацію

Наша шана ліквідаторам

Українці добре пам’ятають сумну дату — 26 квітня 1986 року, коли весь світ дізнався про жахливу аварію на Чорнобильській атомній станції. Якби не самовідданість, героїзм ліквідаторів наслідків цієї техногенної катастрофи, сценарій розвитку подій міг бути непередбачуваним і тяжким для всього людства.

Найменша доля шани, якою ми, як представники Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, можемо віддячити цим мужнім людям, – це надати всебічну інформаційну підтримку, відповісти на запитання стосовно виплат, які вони отримують від держави.

Так, 23 квітня в Головному управлінні Пенсійного фонду в Запорізькій області проведено круглий стіл «Актуальні питання пенсійного забезпечення осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС», на який були запрошені інваліди-учасники ліквідації наслідків на ЧАЕС на чолі з головою Запорізького обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Союз інвалідів — учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» Євгеном Пєговим. Захід відбувся за участю керівника апарату Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїди Бойко та радника голови ЗОВА Наталії Будяк.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області Світлана Жмурко поінформувала присутніх про те, як сьогодні виплачуються пенсії, субсидії, пільги та страхові виплати громадянам області, як змінилися розміри пенсійних та соціальних виплат з 1 березня поточного року після проведення їх індексації.

Учасники заходу обговорили питання, що їх турбували, а саме: як впливає на розмір мінімальної пенсії 65-річної особи мінімальна заробітна плата; порядок видачі пенсійного посвідчення, як документа, що підтверджує статус пенсіонера; порядок проведення перерахунку працюючим пенсіонерам тощо.

«Усі перерахунки пенсій, що проведені з початку поточного року, виконано фахівцями Головного управління автоматично, без звернень громадян до сервісних центрів », – зазначила керівник Фонду в області.

Пенсіонери-ліквідатори аварії на ЧАЕС подякували організаторам за проведений захід.

1.1 - Наша шана ліквідаторам2 2 - Наша шана ліквідаторам3 2 - Наша шана ліквідаторам

background Layer 1