Пропустити навігацію

Триває робота з підприємцями щодо легалізації трудових відносин

Для інформування підприємців про важливість легалізації зайнятості населення та детінізації доходів фахівці Шевченківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя 23 листопада зустрілися з підприємцями ТОВ  «Олександрівський ринок».

Фахівець Тетяна Майорчак роз’яснила присутнім законодавчі принципи зарахування до страхового стажу періодів роботи приватних підприємців. Вона наголосила: якщо сума нарахованої заробітної плати, з якої сплачені внески, менша за мінімальний рівень, страховий стаж становить неповний місяць і обчислюється пропорційно заробітній платі.

Підприємцям було повідомлено і про можливість придбання страхового стажу за попередні роки шляхом укладання договору добровільної сплати єдиного внеску, і про можливості онлайн-сервісів Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду, зокрема, ознайомлено з роботою електронного  кабінету роботодавця.

Активна робота з фізичними особами-підприємцями (розповсюдження листівок, sms-інформування, телефонні дзвінки, проведення зустрічей та семінарів) дає очікувані результати. Так, протягом листопаду погашено заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску понад 300 боржниками на суму майже 700 тис. грн.IMG a52a7ce18ed487c07a637b244e34bcf2 V 1024x605 - Триває робота з підприємцями щодо легалізації трудових відносин

background Layer 1