Пропустити навігацію

Про аспекти пенсійної системи розповіли студентам-аграріям

В рамках Всеукраїнського тижня права начальник юридичного відділу Василівського об’єднаного управління Олександр Клочко зустрівся зі студентською молоддю Василівського державного аграрного коледжу.

Під час зустрічі фахівець прочитав лекцію на тему: «Право людини на захист – пріоритет держави», ознайомив присутніх з основами пенсійного законодавства та напрямками розвитку пенсійної системи. «Повсякденна робота управління полягає не лише у своєчасному призначенні, забезпеченні фінансування та виплати пенсій, а й в конкретних справах, направлених на захист прав громадян у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування» – зауважив посадовець. Він наголосив, що тільки легальне працевлаштування, офіційне отримання заробітної плати та своєчасна сплата внесків в Пенсійний фонд гарантують працівникам соціальний захист держави, насамперед виплату лікарняних, зарахування відпрацьованих років до страхового стажу.

Для спрощення процедури отримання необхідної інформації присутнім запропоновано активно користуватись онлайн-сервісами веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Загалом, з початку року юридичним відділом управління надано консультацій  з питань пенсійної тематики понад 350 громадянам.

 

1b 1024x768 - Про аспекти пенсійної системи розповіли студентам-аграріям

background Layer 1