Пропустити навігацію

В Приморську пройшло чергове заняття в «Школі майбутнього пенсіонера»

Фахівці Приморського об’єднаного управління 13 грудня провели  чергове заняття в «Школі майбутнього пенсіонера».

Під час зустрічі пенсійники розповіли присутнім про  зміни в пенсійному  законодавстві, зокрема про мінімальний страховий стаж, який необхідно мати для нарахування пенсії за віком, а також про поступове його збільшення впродовж наступних років.  Громадянам, які найближчим часом планують оформити пенсію, було роз’яснено про важливість завчасної підготовки необхідних документів для оформлення пенсії, переваги сучасного електронного пенсійного посвідчення. Увага слухачів була привернута до неприпустимості тіньової зайнятості, нелегального заробітку та отримання зарплати «у конверті», тому що все це позбавляє будь-яких соціальних гарантій, в тому числі і гідної пенсії.

Учасників зацікавили нові онлайн-сервіси веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду, зокрема можливості в особистому електронному кабінеті здійснювати контроль за сплатою роботодавцем внесків, від яких залежить страховий стаж та розмір майбутньої пенсії.

В поточному році фахівцями Приморського об’єднаного управління  проведено 12 навчань у «Школі майбутнього пенсіонера», в яких взяли участь понад 70 осіб.IMG 20181213 130411 667 768x1024 - В Приморську пройшло чергове заняття в «Школі майбутнього пенсіонера»

background Layer 1