Пропустити навігацію

Обговорили законодавчі принципи зарахування до страхового стажу періодів роботи застрахованих осіб

Фахівці Шевченківського об’єднаного управління Пенсійного фонду 12 грудня провели «круглий стіл» з бухгалтерами та профспілковим активом ЗДП «Радіоприлад». Темою обговорення стали законодавчі нормативи щодо зарахування до страхового стажу періодів роботи застрахованих осіб.

В роз’ясненнях щодо положень діючого пенсійного законодавства спеціаліст управління Тетяна Майорчак акцентувала увагу присутніх на необхідності сплачувати внески в Пенсійний фонд своєчасно та в повному обсязі. Це гарантує соціальний захист працівникам та уникнення фінансових санкцій для роботодавців.

Спростити отримання персоніфікованих даних застрахованим особам можна за допомогою онлайн-сервісів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду. Всім бажаючим було запропоновано зареєструватись   на веб-порталі та створити свій власний кабінет користувача, а керівникам – кабінет роботодавця, де можна переглянути інформацію щодо страхового стажу, сплачених внесків, нарахування або перерахунку пенсії, правильності звітності,  існуючої заборгованості тощо. Це дозволяє оперативно реагувати на ситуацію, а також отримати консультації фахівців в дистанційному режимі.

На сьогодні електронними послугами на веб-порталі користуються понад 9300 мешканців Шевченківського району.

 

IMG c330e2486611e76258851c4eb5614926 V 1 910x1024 - Обговорили законодавчі принципи зарахування до страхового  стажу періодів роботи застрахованих осіб

background Layer 1