Пропустити навігацію

Ліквідація боргів зі сплати єдиного соціального внеску триває!

На  виконання  доручення  Кабінету  Міністрів  України щодо  погашення  заборгованості  зі  сплати  обов’язкових  платежів  до  Пенсійного  фонду  України  в головному та об`єднаних управліннях Пенсійного фонду України в Запорізькій області докладаються всі зусилля щодо погашення боргів підприємствами та фізичними особами-підприємцями.

Насамперед, на виконання спільного наказу, ініційованого та підписаного Головним управлінням Фонду з органами ДФС і ДВС, впродовж грудня відбулись засідання комісій з питань погашення заборгованості за участю представників Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби та Державної виконавчої служби України в Пологівському, Енергодарському, Токмацькому, Приморському районах.  На засідання запрошувались керівники підприємств та фізичні особи-підприємці, які мають значні суми боргу зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Разом знаходили шляхи його погашення.

Крім того проводиться постійна робота щодо детінізації  зайнятості  та  доходів  населення. З цією метою проведені зустрічі в трудових колективах, зокрема 18 грудня фахівці Приморського об’єднаного управління зустрілися з трудовими колективами Приазовської районної державної адміністрації, управління сільського господарства, соціального захисту населення та районної Ради, де було роз’яснено новації в пенсійному законодавстві, вимоги до мінімального страхового стажу при призначенні пенсії за віком, наголошено на неприпустимості отримання зарплати «в конверті».

Також на семінарах для безробітних осіб, які відбулись 18 та 20 грудня  у Приморській та Приазовській районних філіях  Запорізького обласного центру зайнятості, 21 грудня в м. Оріхів, було детально проінформовано про важливість офіційного працевлаштування, яке гарантує соціальний захист, всі соціальні виплати, зокрема призначення гідної пенсії.

Роз’яснення щодо порядку детінізації доходів, сплати єдиного соціального внеску та переваг легалізації трудових відносин спеціалісти управлінь надали на виїзних прийомах в районах. Зокрема, під час виїзного прийому 20 грудня фахівці Токмацького об’єднаного управління розповіли мешканцям с. Новопрокопівки про зміни в пенсійному законодавстві та попередили  про наслідки, які породжує неофіційна праця, а саме: не зарахування до страхового стажу періодів роботи та відсутність права на пенсійне забезпечення.

Флешмоб  «Зарплата «в конверті» – втрачена пенсія!» та «Захисти себе – працюй легально!» провели 17 грудня  спеціалісти Токмацького об’єднаного управління. Вони привернули увагу мешканців міста до проблем нелегального працевлаштування, неприпустимості виплати заробітної плати «в конвертах» та агітували місцевих жителів відповідально ставитися до свого майбутнього та офіційно оформлювати трудові відносини з роботодавцями.

20.12.2018 1 - Ліквідація боргів зі сплати єдиного соціального внеску   триває! Zustrich z bezrob 2 1024x576 - Ліквідація боргів зі сплати єдиного соціального внеску   триває! Robota z borzhnykamy 1024x747 - Ліквідація боргів зі сплати єдиного соціального внеску   триває! Seminary bezrobitn 1024x625 - Ліквідація боргів зі сплати єдиного соціального внеску   триває! Fleshmob - Ліквідація боргів зі сплати єдиного соціального внеску   триває!

background Layer 1