Пропустити навігацію

Пенсійники роз’яснювали новації в пенсійному законодавстві в трудових колективах Запоріжжя, Василівки та Пологів

Спеціалісти об’єднаних управлінь Фонду в Запорізькій області системно проводять зустрічі з громадянами в трудових колективах з метою висвітлення новацій у пенсійному законодавстві.

Так, заступник начальника Центрального об`єднаного управління Наталія Кізілова 2 лютого поінформувала  колектив  ТОВ «Трест «Запоріжалюмінбуд» про підвищення пенсійних виплат з 1 січня у зв`язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати та про запланований березневий перерахунок пенсій. Вона акцентувала увагу присутніх на важливості легального працевлаштування та підкреслила, що тільки офіційно оформлені трудові відносини та своєчасна сплата страхових внесків надають право на отримання пенсії у майбутньому.

Питання призначення пенсії різним категоріям громадян висвітлили 6 лютого спеціалісти Василівського об’єднаного управління на зустрічі з трудовим колективом місцевого Управління соціального захисту населення. Працівникам докладно роз’яснили новації у пенсійному законодавстві, які впроваджені останнім часом. Фахівець Фонду нагадала присутнім, що мешканці передпенсійного віку мають можливість завчасно надати документи до пенсійної служби для правової перевірки та своєчасного виявлення та виправлення можливих недоліків.

Зустріч з працівниками Пологівської районної стоматологічної поліклініки 8 лютого провела спеціаліст управління Фонду Лідія Сторчак. Вона розповіла присутнім, що страховий стаж, необхідний для отримання пенсії за віком, рахується тільки за умови сплати єдиного соціального внеску із заробітку офіційно працевлаштованої  особи.

Кожний раз при спілкуванні з трудовими колективами запорізькі пенсійники докладно розповідають про можливість дистанційного обслуговування за допомогою онлайн-сервісів Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду. Фахівці інформують громадян, що зареєструвавшись в особистому кабінеті користувача, можливо отримати необхідну інформацію в будь-який зручний час, без відвідування пенсійних установ, а саме: дізнатись про зарахований страховий стаж, проконтролювати сплату роботодавцем страхових внесків, замовити довідку або послугу sms-інформування, записатись на особистий прийом до спеціаліста тощо.

 

Довідково: У минулому  році на підприємствах, в установах та організаціях Вознесенівського, Олександрівського та Заводського районів м. Запоріжжя проведено 58 зустрічей, в яких взяли участь понад 650 працівників. Фахівці Василівського об’єднаного управління в 2018 році зустрічались в трудових колективах з майже 900 працівниками на 56 заходах. Пологівські пенсійники роз’яснювали питання пенсійної тематики на 20 зустрічах в колективах районів. Всього в Запорізькій області фахівці Фонду провели 549 зустрічей в трудових колективах, на яких були присутні майже 12 тисяч працівників.Vas1 768x1024 - Пенсійники роз’яснювали новації в пенсійному законодавстві  в трудових колективах Запоріжжя, Василівки та Пологів Vas2 768x1024 - Пенсійники роз’яснювали новації в пенсійному законодавстві  в трудових колективах Запоріжжя, Василівки та Пологів TSentr 1 1024x768 - Пенсійники роз’яснювали новації в пенсійному законодавстві  в трудових колективах Запоріжжя, Василівки та Пологів TSentr 2 1024x768 - Пенсійники роз’яснювали новації в пенсійному законодавстві  в трудових колективах Запоріжжя, Василівки та Пологів Polog1 1024x768 - Пенсійники роз’яснювали новації в пенсійному законодавстві  в трудових колективах Запоріжжя, Василівки та Пологів Polog2 674x1024 - Пенсійники роз’яснювали новації в пенсійному законодавстві  в трудових колективах Запоріжжя, Василівки та Пологів

 

background Layer 1