Пропустити навігацію

Результати роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за І квартал 2019 року

Згідно зведеного операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту в Пенсійному фонді України на 2019 рік, управлінням внутрішнього аудиту та фінансового контролю за звітний період проведено 1 внутрішній аудит в 9 об’єднаних управліннях області та в головному управлінні. Також, в Андрушівському, Коростишівському та Хорошівському об’єднаних управліннях Фонду в області розпочато внутрішній аудит, який на звітну дату продовжується.

За результатами проведеного аудиторського дослідження виявлено 5 випадків не фінансових порушень та 62 випадки фінансових порушень на загальну суму 131,6 тис.грн., з яких 131,0 тис.грн. (99% виявленої суми порушень) – порушення, що не призвели до втрат (збитків) фінансових і матеріальних ресурсів.

111 - Результати роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за І квартал 2019 року

Із загальної суми виявлених порушень поновлено та відшкодовано коштів в загальній сумі 131,6 тис.грн. або 100% до виявлених.

Крім того, за результатами проведених контрольних заходів в попередніх роках за звітний період надійшло коштів в загальній сумі 11,3 тис.грн.

Аудиторський звіт містить 1 умовно-позитивний висновок. За результатами внутрішнього аудиту підпорядкованим управлінням надано 13 рекомендацій, які прийняті до виконання керівництвом управлінь, з яких по 1 рекомендації термін виконання не настав.

Головним управлінням за результатами проведеного аудиту видано 1 управлінське рішення, підпорядкованими управліннями видано 9 управлінських рішень.

З початку року проведено 2847 перевірок суб’єктів системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, 87,8% з яких (2 500) – щодо достовірності документів, наданих для призначення пенсій, 9,0% (257) – планові та позапланові перевірки суб’єктів господарської діяльності, 2,6% (75) – з питань цільового використання пенсійних коштів, 0,5% (15) – перевірки правильності і своєчасності сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.

112 - Результати роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за І квартал 2019 року

За результатами проведених перевірок виявлено порушень на загальну суму 87,4 тис.грн., з них 45,7% (40,0 тис.грн.) – перевірками достовірності документів, наданих для призначення пенсій, 46,9% (41,0 тис.грн.) – планові та позаплановими перевірками суб’єктів господарської діяльності і перевірками сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, 7,3% (6,4тис.грн.) – перевірками додержання порядку цільового використання коштів виплатними об’єктами поштового зв’язку, банківськими установами, будинками інтернатами.

Пріоритетним напрямом роботи залишається проведення роз’яснювальної роботи серед державних службовців щодо основних положень антикорупційного законодавства та запобігання можливим правопорушенням, виникненню конфлікту інтересів та його врегулюванню. З початку року проведено 46 семінарів, заняття-навчання, наради з питань антикорупційного законодавства серед державних службовців. 1 державний службовець успішно закінчив курс „Декларуй доброчесно” через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

Про впровадження заходів антикорупційного спрямування в органах Фонду в області висвітлено в 7 публікаціях в засобах масової інформації.

Забезпечено контроль за поданням державними службовцями декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування за 2018 рік в кількості 925 декларацій, в тому числі тих осіб, які перебувають у соціальних відпустках, які звільнилися або іншим чином припинили діяльність пов’язану з виконанням функцій держави, перевірено щодо своєчасності їх подання.

Направлено до Національного агентства з питань запобігання корупції 1 повідомлення про факт неподання або несвоєчасного подання декларацій осіб, уповноважених на виконання держави або місцевого самоврядування Бердичівським об’єднаним управлінням Фонду в області (звільнена особа знаходяться за кордоном).

 

background Layer 1