Пропустити навігацію

Медичним працівникам про основні норми пенсійного законодавства

Foto 1 1024x741 - Медичним працівникам про основні норми пенсійного законодавстваСпеціалісти Житомирського об’єднаного управління Фонду в області зустрілися з медичними працівниками в приміщенні амбулаторії загальної практики сімейної медицини смт. Новогуйвинськ.

Начальник Житомирського районного відділу з питань призначення та перерахунків пенсій Ірина Курінна, з огляду на професійну спеціалізацію колективу, розповіла присутнім про умови виходу на пенсію, роз’яснила що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» право на пенсію за вислугу років для низки категорій працівників скасоване, зокрема і для працівників медичної сфери. Проте ті з них, хто на день набрання чинності цим законом мають вислугу років та стаж, необхідні для призначення пенсії за вислугу років, зможуть скористатися правом на призначення вказаного виду пенсії при звільненні.

На завершення зустрічі пенсійниця проінформувала присутніх про нові електронні послуги Веб-порталу Пенсійного фонду України, які дають можливість дистанційно переглядати та контролювати персональні дані про  нараховану заробітну плату і сплачені з неї страхові внески, тривалість страхового стажу, замовляти й одержувати у режимі онлайн необхідні довідки.

background Layer 1