Пропустити навігацію

Фахівець Фонду зустрілась з економістами об’єднаних територіальних громад

DSC04694 1024x716 - Фахівець Фонду зустрілась з економістами об’єднаних територіальних громад29 травня начальник управління обслуговування громадян Лариса Бабич провела тематичну зустріч з економістами управлінь сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад, які проходили навчання в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Фахівець Фонду розповіла слухачам про реформування пенсійної системи, основні засади Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», про організацію ведення реєстру застрахованих осіб та порядок зарахування страхового стажу.

– з 1 січня 2019 року, право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років мають особи за наявності страхового стажу 26 років. І щороку термін необхідного страхового стажу збільшуватиметься на один рік. Починаючи з 1 січня 2028 року, необхідного стажу для призначення пенсії потрібно мати не менш ніж 35 років, – зазначила Лариса Бабич.

Пенсійниця розповіла про сучасні сервіси Пенсійного фонду України за допомогою яких фахові консультації з питань пенсійного забезпечення сьогодні можна отримати дистанційно.

background Layer 1