Пропустити навігацію

На Житомирщині проблему легалізації заробітної плати та погашення боргів вирішували спільно

 21 травня, в обласній державній адміністрації області проведено  спільні засідання робочої групи з питань збільшення надходжень до місцевих бюджетів та  комісію з питань погашення заборгованості із заробітної плати,  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У роботі взяли участь  заступник Голови правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін, директор департаменту з питань праці Держпраці України  Ігор Дегнера, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, керівники головного управління Пенсійного фонду, Держпраці, департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації області, заступники голів райдержадміністрацій, заступники міських голів, керівники об’єднаних  управлінь Пенсійного фонду,  райміськуправлінь праці та соціального захисту населення та  голови об’єднаних територіальних громад області.

Відкриваючи засідання, Ярослав Лагута зауважив, що забезпечення зайнятості населення, трудових прав і гарантій працівників, легалізація зайнятості і доходів – сфера спільних інтересів влади, правоохоронних і контролюючих органів, профспілок та громадських організацій. У цьому напрямі в області налагоджено результативну співпрацю.

– Мета цього заходу – не залякування значними штрафними санкціями за порушення чинного законодавства, а спроба ще раз донести до свідомості керівників, власників будь – яких бізнес-структур, що ухилення від сплати податків і зневага до працівників – це шлях до самознищення не тільки власного бізнесу, а й держави, яка вибрала європейський шлях розвитку, –  наголосив посадовець.

Під час виступу, начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Іван Заінчковський відмітив, що маючи відповідні повноваження, органи Фонду здійснюють постійний моніторинг відомостей Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, за результатами якого 19 тис. осіб отримують заробітну плату менше мінімального рівня.

 З метою вжиття заходів до платників у яких виявлено ознаки порушення законодавства про працю органи Фонду в області  співпрацюють  з управлінням Держпраці, фіскальної служби та органами влади на місцях.

За результатами спільної роботи з початку поточного року легалізовано працю 1412 осіб.

Підсумовуючи роботу засідання заступник Голови правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін подякував учасникам наради за спільну роботу та зауважив, що одне із основних наших завдань є виховати в суспільстві  негативне ставлення до явища тінізації доходів.

– У напрямку легалізації є три складові нашої роботи: донесення інформації, якісна аналітика, застосування всіх методів впливу до порушників законодавства. Пенсійна реформа тільки започаткована і в подальшому вона має на меті створення справедливої системи пенсійного страхування.  Пріоритетним в роботі є в першу чергу захист прав працюючих осіб. Реєстр застрахованих осіб, яким володіє Пенсійний фонд України, є найбільшою унікальною базою в Україні, яка використовується для інформування владних структур задля спільного подолання тінізації в оплаті праці,   –  наголосив заступник Голови правління Пенсійного фонду України.

У рамках робочої поїздки до регіону, Владислав Машкін ознайомився з роботою Коростишівського об’єднаного управління Фонду в області, яке обслуговує  понад 21 тис.  пенсіонерів  Коростишівського, Радомишльського та Брусилівського районів області та заслухав керівника ДП «Коростишівський сільський будівельний комбінат» заборгованість до Фонду  якого складає  1,2 млн. грн. щодо перспектив погашення даного боргу.

DSC01514 1024x768 - На Житомирщині проблему легалізації заробітної плати та погашення боргів вирішували спільноDSC01506 1024x768 - На Житомирщині проблему легалізації заробітної плати та погашення боргів вирішували спільно DSC01502 1024x768 - На Житомирщині проблему легалізації заробітної плати та погашення боргів вирішували спільноIMG 0995 1024x768 - На Житомирщині проблему легалізації заробітної плати та погашення боргів вирішували спільно

background Layer 1