Пропустити навігацію

Легальна зайнятість – основа майбутнього

Image 1 14 1 - Легальна зайнятість – основа майбутньогоПрацівники головного управління Пенсійного Image 1 16 1024x768 - Легальна зайнятість – основа майбутньогофонду України в Житомирській області 25 та 26 червня взяли участь в інформаційно – консультативних семінарах проведених районними державними адміністраціями в м. Коростишеві та у смт. Хорошів  для підприємств, організацій усіх форм власності, об’єднаних територіальних громад, суб’єктів господарювання, суб’єктів підприємництва та бажаючих займатися підприємницькою діяльністю.

На семінарах розглядалися питання щодо надання адміністративних послуг, Image 1 17 1 1024x768 - Легальна зайнятість – основа майбутньогозастосування трудового законодавстваImage 1 15 - Легальна зайнятість – основа майбутнього (легальна зайнятість, дотримання державних гарантій з оплати праці), системи страхування у сфері малого і середнього підприємництва.

Фахівці головного управління Фонду в області під час виступів звернули увагу присутніх на  необхідність офіційного оформлення трудових відносин, що є гарантією соціального захисту. Повідомили,  що здебільшого питання легалізації заробітної плати виникає у суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб. Підприємець, частково приховуючи виручку від реалізації товарів, робіт, послуг, виплачує доходи найманим працівникам, які не обліковані в бухгалтерських документах, тим самим позбавляючи їх  права на отримання соціальних виплат, зокрема і пенсії.

Пенсійники ознайомили присутніх із можливістю отримувати електронні послуги Пенсійного фонду України за допомогою  веб – порталу дистанційно.

     

background Layer 1