Пропустити навігацію

Медійникам Житомирщини розповіли про перерахунок пенсій

DSC04876 1024x717 - Медійникам Житомирщини  розповіли про перерахунок пенсійПро перерахунок пенсій з 1 липня поточного року йшла мова під час пресконференції начальника головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області  Івана Заінчковського.

З 1 липня 2019 року відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, підвищено з 1 497 грн до 1 564 грн. У зв’язку з цим, головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області  проведено перерахунки пенсій 322,2 тис. пенсіонерів області або 85% від їх загальної чисельності.

Окрім мінімальних і максимальних розмірів пенсій, перерахована надбавка за понаднормовий стаж та інші надбавки, підвищення і доплати, що встановлюють до пенсій, розмір яких розраховують на підставі прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність.

Очільник головного управління повідомив, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України збільшено до 2000 грн. мінімальну пенсійну виплату особам, що  мають  в наявності чоловіки – 35, жінки – 30 років страхового стажу, але отримували невелику зарплатню. Таких пенсіонерів в області майже 102 тисячі.

– У разі, коли щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії в осіб, які отримують пенсію, не досягає  2000 грн., таким особам надається доплата до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, – наголосив Іван Заінчковський.

Також підвищено мінімальний розмір пенсії інвалідам війни та збільшено пенсійні виплати особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під час проходження військової служби.

В результаті проведених перерахунків середній розмір пенсії збільшився на 128 грн. і станом на 01.07.2019 становить 2614 грн.

Керівник пенсійної служби зауважив, що додаткові витрати на виплату підвищених пенсій у липні поточного року  складуть понад 45 млн.грн.

background Layer 1