Пропустити навігацію

Підприємців села Перлявка закликали дотримуватись норм трудового законодавства

IMG 997a01c62ad64e1e4f310e11500c0dec V - Підприємців села Перлявка закликали дотримуватись норм трудового законодавстваПенсійники Житомирського об’єднаного управління Фонду в області провели засідання «круглого столу» з фізичними особами – підприємцями села Перлявка на тему «Легалізація трудових  відносин та неврахування страхового стажу за періоди підприємницької діяльності, за які не сплачено єдиний внесок».

Під час засідання, головний спеціаліст сектору забезпечення наповнення бюджету фінансово – економічного відділу Житомирського об’єднаного управління Фонду в області  Марія Кос нагадала підприємцям про негативні наслідки виплати працівникам зарплати чи її частини «в конвертах», з яких не відраховуються внески і податки та не здійснюються відрахування до Пенсійного фонду, що справляє негативний вплив на майбутнє пенсійне забезпечення нинішніх працівників, які у літньому віці не зможуть отримувати гідну, заслужену пенсію або навіть будуть її позбавлені. Фахівець Фонду закликала  підприємців чітко дотримуватись вимог трудового законодавства, оформляти трудові відносини офіційно та не применшувати зарплату найманим працівникам.

У ході конструктивного діалогу, представник пенсійної служби  розповіла фізичним особам – підприємцям, що періоди підприємницької діяльності, за які не сплачено єдиний внесок не зараховується до страхового стажу. Своєчасна сплата єдиного внеску у розмірі, що є не меншим ніж мінімальний страховий внесок, надає соціальну захищеність, а також сприятиме стабільним надходженням до бюджету Пенсійного фонду для своєчасного фінансування пенсійних виплат.

background Layer 1