Пропустити навігацію

Наказ головного управління “Про затвердження Порядку організації та проведення особистого прийому громадян в головному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області”

 

ПЕНСІЙНИЙ  ФОНД  УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ

НАКАЗ

 

21 серпня 2017 року м.Житомир                               № 1041
 Про затвердження Порядку організації та проведення особистого прийому громадян в головному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області  

Відповідно до статті 22 Закону України “Про звернення громадян ”, Указу Президента України від 07.02.2008 №109 “Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної  влади та органів місцевого самоврядування ”, постанови правління Пенсійного фонду України від 17.06.2011 №17-1 „Про затвердження Порядку організації та проведення особистого прийому громадян у центральному апараті Пенсійного фонду України ”, пункту 4 Положення про головні управління Пенсійного фонду України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 22.12.2014  №28-2 (зі змінами) та з метою забезпечення реалізації права громадян на звернення

НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити Порядок організації та проведення особистого прийому громадян (далі – Порядок) в головному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області (далі – головне управління), що додається.
  2. Начальникам об’єднаних управлінь Пенсійного фонду України в Житомирській області (далі – об’єднані управління) забезпечити затвердження Порядку в об’єднаних управліннях.
  3. Заступникам начальника головного управління, начальникам структурних підрозділів головного управління, начальникам об’єднаних управлінь забезпечити контроль по виконанню даного Порядку.
  4. Вважати таким, що втратив чинність, наказ головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області від 22.07.2011 №131 «Про організацію особистого прийому громадян в головному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області».
  5. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступників начальника головного управління згідно розподілу функціональних повноважень.

 

В.о. начальника головного управління О.С.Шмагун
ЗАТВЕРДЖЕНО

наказ головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області

21.08.2017 № 1041

 

Порядок

організації та проведення особистого прийому громадян в головному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області

  1. Цей Порядок визначає основні вимоги до організації та проведення особистого прийому громадян в головному управлінні.
  2. Особистий прийом громадян в головному управлінні проводиться начальником головного управління, заступниками начальника головного управління, начальниками структурних підрозділів та спеціалістами головного управління згідно із затвердженими графіками прийому громадян.

Прийом Героїв Радянського Союзу, Героїв України, Героїв Соціалістичної Праці, інвалідів Великої Вітчизняної війни, жінок, яким присвоєно почесне звання України „Мати-героїня”, проводиться першочергово.

  1. Запис на особистий прийом до керівництва головного управління та начальників структурних підрозділів, які знаходяться за адресою: вул. О.Ольжича, 7 проводиться у  приймальні громадян головного управління  І поверх, кімната 5 сектором обробки звернень громадян управління адміністративно-господарського забезпечення, щодня, крім вихідних і святкових днів, з 8.30. до 13.00 та з 14.00 до 17.45, у п’ятницю та передсвяткові дні – згідно правил внутрішнього службового розпорядку.

Вхід громадян до приймальні вільний  і  не  потребує  оформлення  перепустки  та пред’явлення документів, що посвідчують особу.

Керівниками структурних підрозділів головного управління, які знаходяться за адресами: вул. Чуднівська, 105, майдан С.П.Корольова, 12, вул. Перемоги, 55,  прийом громадян проводиться згідно графіку.

Прийом громадян спеціалістами управління пенсійного забезпечення головного управління проводиться за адресою:  вул.Чуднівська, 105, І поверх, кімната 123, відповідно до графіку прийому громадян, який щомісячно затверджується заступником начальника головного управління згідно розподілу функціональних повноважень.

  1. Інформація про порядок і графік особистого прийому громадян керівництвом головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області розміщується на інформаційних стендах головного та об’єднаних управлінь.
  2. Сектор обробки звернень громадян управління адміністративно-господарського забезпечення головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області:
  • організовує запис громадян на особистий прийом до начальника головного управління і заступників начальника головного управління згідно з графіком прийому, що затверджується начальником головного управління;
  • під час запису громадян на особистий прийом до керівництва головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області з’ясовуються прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, зміст порушеного питання, до яких посадових осіб чи органів Пенсійного фонду громадянин звертався і яке було прийнято рішення, вивчаються документи, інші матеріали, що подаються громадянами для обґрунтування своїх заяв (клопотань), скарг або пропозицій (зауважень). Не допускається з’ясування відомостей про особу громадянина, що не стосується звернення;
  • забезпечує добірку матеріалів з питання, що розглядатиметься (попередні звернення, матеріали щодо їх розгляду);
  • забезпечує направлення звернення, що подано на особистому прийомі, безпосередньо тим виконавцям, до відання яких належить їх розгляд і вирішення;
  • проводить консультації та роз’яснення для громадян щодо вирішення порушених питань.
  1. Повторний прийом громадян з питання, яке вже розглядалося керівництвом головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, проводиться, якщо питання порушене в першому обґрунтованому зверненні, не було розв’язано по суті.

У разі повторного звернення громадянина вивчаються архівні матеріали, з’ясовуються причини, що його викликали, надаються необхідні роз’яснення.

  1. Під час проведення особистого прийому громадян можуть бути присутні їх представники, повноваження яких оформлені в установленому порядку, та особи, які перебувають у родинних відносинах з цими громадянами. Присутність сторонніх осіб під час проведення особистого прийому громадян не допускається.
  2. Якщо порушене громадянином питання вирішити на особистому прийомі не можливо через складність і необхідність додаткового вивчення, воно розглядається у порядку, встановленому законодавством та надається письмова відповідь автору звернення.
  3. Звернення громадян, які отримані на особистому прийомі, реєструються відповідно до Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 №348.
  1. Управління адміністративно-господарського забезпечення головного управління здійснює систематичний аналіз та узагальнення звернень громадян на особистому прийомі та щомісячно інформує про проведену роботу керівництво головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Начальник управління адміністративно-господарського забезпечення                                                                                      О.Ю.Гаврилов

background Layer 1