Пропустити навігацію

Про особливості пенсійного законодавства – в прямому ефірі телеканалу «UA: Житомир»

Snymok.PNG1  e1536912290323 1024x658 - Про особливості пенсійного законодавства – в прямому ефірі телеканалу «UA: Житомир»Заступник начальника головного управління Фонду в області Світлана Антонюк взяла участь у програмі «Тема дня» телеканалу «UA: Житомир» регіональної дирекції ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», що була присвячена актуальним питанням в сфері пенсійного законодавства.

Під час ефіру Світлана Антонюк розповіла глядачам про новації в пенсійному законодавстві. Роз’яснила, яким категоріям осіб проведено перерахунок пенсійних виплат в поточному році та зауважила, що наступний перерахунок пенсій у зв’язку зі змінами соціальних стандартів буде проведено 1 грудня 2018 року.

Особливу увагу пенсійниця звернула на важливість страхового стажу, адже з 1 січня 2018 року право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років мають тільки ті особи, в яких страховий стаж не менше  25 років. При цьому, вимога до мінімального страхового стажу буде поступово збільшуватися, щороку на один рік.

Заступник начальника головного управління Фонду в області протягом прямого ефіру також відповіла на запитання дозвонювачів щодо доплат до пенсії за вислугу років, підвищення пенсійного віку, можливості докупити страховий стаж тощо.

background Layer 1