Пропустити навігацію

До легального заробітку громадян області закликають пенсійники Житомирщини

На підтримку легалізації зайнятості населення, фахівці Фонду в області організували флешмоби в усіх куточках регіону.

Під час проведення акцій, пенсійники взяли собі за мету донести до мешканців області переваги легального працевлаштування та ризики нелегальної зайнятості.Andrushivka2 1024x597 - До легального заробітку громадян області закликають пенсійники Житомирщини

– Оформлення трудових відносин має бути офіційним, а виплата заробітної плати – прозора та відкрита. В іншому випадку, громадяни позбавляють в майбутньому себе пенсії та соціальної захищеності. Сьогодні у нас завдання донести до кожного: отримуючи неофіційну зарплату можна забезпечити собі сьогодення, але позбавити майбутньої захищеності, – переконаний начальник головного управління Фонду в області Іван Заінчковський.Berdych 1024x632 - До легального заробітку громадян області закликають пенсійники Житомирщини

Фахівці Андрушівського об’єднаного управління Фонду в області організували флешмоб з тематичними плакатами в місцевих магазинах. Під час акції представники об’єднаного управління, в активній бесіді з мешканцями, роз’яснили, що для призначення пенсій в солідарній системі пенсійного страхування обов’язковою умовою є наявність страхового стажу, тобто періоду, за який щомісяця сплачені страхові внески.

YEmilchyno 1024x682 - До легального заробітку громадян області закликають пенсійники ЖитомирщиниПід гаслом «Легальна зарплата-гідна пенсія» провели флешмоб спеціалісти Бердичівського об’єднаного управління Фонду в області спільно зі спеціалістами управління праці та соціального захисту населення Бердичівської райдержадміністрації на Центральній площі міста Бердичева.foto 2 - До легального заробітку громадян області закликають пенсійники Житомирщини

В центрі селища Ємільчине та на території ринку представники Ємільчинського об’єднаного управління Фонду в області роз’яснили громадянам, що чим більший заробіток, з якого сплачений єдиний соціальний внесок, тим більший розмір соціальних виплат очікує застраховану особу в майбутньому.

ZHytomyr 1 1 - До легального заробітку громадян області закликають пенсійники ЖитомирщиниПривертаючи увагу мешканців міста до негативних наслідків нелегального працевлаштування, працівники Житомирського об’єднаного управління Фонду в області з агітаційними плакатами завітали до торгівельного комплексу „Подол” та до міського ринку „Сімейний”.

Korosten4 1024x760 - До легального заробітку громадян області закликають пенсійники ЖитомирщиниФлешмоб на тему “Молодь — за легальний заробіток” провели  фахівці Коростенського об’єднаного управління Фонду в області. В центральному парку “Древлянський” пенсійники закликали, насамперед, молодь належним чином оформляти трудові відносини та не погоджуватись на виплату зарплати у „конвертах”.

Korosten3 1024x739 - До легального заробітку громадян області закликають пенсійники ЖитомирщиниВикористовуючи гасла «Ні» зарплаті у конвертах», «Захисти себе – працюй легально», «Подбай про свою пенсію»  фахівці Коростишівського об’єднаного управління Фонду в області  привертали увагу громадян до переваг легальної зайнятості у магазині електротоварів та поблизу  торгового  центру «Святковий».

Korostyshiv2 - До легального заробітку громадян області закликають пенсійники Житомирщини«Заробітна плата в конвертах – втрачена пенсія в майбутньому»,  так агітували за легальну зайнятість працівники Новоград-Волинського об’єднаного управління Фонду в області під час спілкувалися з місцевими громадянами на кооперативному ринку «Урожай».

 

Korostyshiv1 - До легального заробітку громадян області закликають пенсійники ЖитомирщиниУ ході інформаційної кампанії пенсійники Овруцького об’єднаного управління Фонду  в області біля  торгівельного  центру  «АТБ» намагалися «достукатися» до свідомості всіх, хто ще не зрозумів, що тінізація доходів і зайнятості негативно впливає на соціальну захищеність громадян, оскільки майбутня пенсія визначається за страховим стажем та легальним заробітком.Ovruch2 1024x700 - До легального заробітку громадян області закликають пенсійники Житомирщини

Спеціалісти Хорошівського об’єднаного управління Фонду в області розгорнули плакати з тематичними гаслами та проінформували підприємців  та найманих працівників про необхідність легального працевлаштування, адже це – податки у скарбницю нашої держави, а у подальшому – пенсія, соціальне забезпечення.

Загалом, мешканці регіону із зацікавленістю сприйняли форму подання інформації, адже під час заходу дізналися про наслідки, які можуть виникнути  в разі порушення законодавства з оплати праці.

Представники Пенсійного фонду під час флешмоб – акцій роздавали перехожим громадянам інформаційні буклети з роз’яснення способів і порядку реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду України з метою здійснення самостійного контролю за своїми даними, що впливають на їх пенсійні права.

background Layer 1