Пропустити навігацію

Докладно про перерахунки пенсій в прямому ефірі «UA:Житомир»

TV2 - Докладно про перерахунки пенсій в прямому ефірі «UA:Житомир»

Про перерахунки пенсій у поточному TV1 - Докладно про перерахунки пенсій в прямому ефірі «UA:Житомир»році розповіла під час участі в програмі «Тема дня» на місцевому телеканалі «UA:Житомир» мешканцям області заступник начальника головного управління Фонду в області Світлана Антонюк.

Під час прямого ефіру пенсійниця розповіла телеглядачам області які саме перерахунки пенсій вже проведено та, які ще будуть проводитися в поточному році. Зокрема детальніше зупинилась на липневому перерахунку пенсії з урахуванням вимог постанови КМУ від 26.06.19 № 543, щодо надбавок і підвищень до пенсії, розміри яких визначаються прожитковим мінімумом та роз’яснила залежність розміру майбутньої  пенсії від тривалості страхового стажу та розміру легальної заробітної плати, з якої сплачено страхові внески.

– На сьогоднішній день право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років можуть реалізувати тільки ті особи, які мають не менше    26 років страхового стажу і в подальшому до 2028 року він збільшуватиметься щороку на 1 рік, – озвучила Світлана Антонюк.

Також заступник начальника головного управління Фонду в області в прямому ефірі відповіла на запитання дозвонювачів, зокрема щодо доплат до пенсії за вислугу років, підвищення пенсійного віку залежно від тривалості страхового стажу, пенсії по втраті годувальника, можливості докупити стаж тощо.

background Layer 1