Пропустити навігацію

Наше завдання виховати в суспільстві негативне ставлення до явища тінізації доходів громадян

DSC02279 1024x768 - Наше завдання  виховати в суспільстві  негативне ставлення до явища тінізації доходів громадян19 вересня перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Олег Шмагун взяв участь у спільній нараді управління Держпраці, Державної фіскальної служби області та органів місцевого самоврядування з питань проведення інформаційно – роз’яснювальної  кампанії про недопустимість відсутності оформлення трудових відносин із найманими працівниками.

Як зауважив під час виступу начальник управління Держпраці області Сергій Сечін: «Сьогодні ми маємо обговорити в деталях реалізацію  заходів спрямованих на проведення превентивно-роз’яснювальної роботи для недопущення використання праці без належного оформлення трудових відносин та напрацювати певний алгоритм спільних дій. В межах інформаційної кампанії запрошую всіх представників органів місцевого самоврядування, у тому числі територіальних громад, долучитися до проведення семінарів та інших заходів з метою роз’яснення ризиків нелегальної праці».

DSC02270 1024x768 - Наше завдання  виховати в суспільстві  негативне ставлення до явища тінізації доходів громадян

– Легалізація заробітної плати для органів  Пенсійного фонду є одним із пріоритетних напрямків роботи від результатів якої залежить наповнення   бюджету,  кошти якого спрямовуються на виплату пенсії.  Працівник, який працює нелегально сьогодні має чітко усвідомити: без оформлення  трудових відносин він наражає себе на ризик залишитися в майбутньому без  соціальних виплат, у тому числі і пенсії. Зауважу, що  страховий стаж – це період, упродовж якого особа підлягає загальнообов’язковому державному  соціальному страхуванню та за який щомісяця сплачує страхові  внески в сумі, не меншій за мінімальний. Наразі, право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років мають тільки ті особи, в яких страховий стаж  не менше 25 років. При цьому, вимога до мінімального страхового стажу буде поступово збільшуватися, щороку на один рік.  Тож у 2028 році для виходу на пенсію за віком потрібно буде мати 35 років стажу,  – зауважив перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Олег Шмагун.

Особливу увагу присутніх фахівець Фонду звернув на сучасні електронні сервіси пенсійної служби, за допомогою яких можна переглядати дані щодо сум сплачених роботодавцем страхових внесків і тривалості зарахованого стажу.

background Layer 1