Пропустити навігацію

Легалізація доходів громадян – сфера спільних інтересів, – переконалися учасники засідання на Житомирщині

DSC02293 1024x768 - Легалізація доходів громадян – сфера спільних інтересів, - переконалися учасники засідання на ЖитомирщиніЗабезпечення зайнятості населення, трудових прав і гарантій працівників, легалізація доходів громадян  – сфера спільних інтересів влади, правоохоронних, контролюючих органів, профспілок та громадських організацій, –  переконалися учасники спільного засідання робочої групи з питань збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

Засідання відбулось за участю першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка, начальника департаменту праці, соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації Юрія Прокопця, начальника управління Держпраці області Сергія Сечіна, першого заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Олега Шмагуна.

У форматі конструктивного діалогу було заслухано керівників  та  власників суб’єктів господарювання у сфері автоперевезення щодо недопущення  праці неоформлених працівників  та уникнення  мінімізації заробітної плати  у відповідній галузі.

Під час виступу перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Олег Шмагун відмітив, що органи  Пенсійного фонду здійснюють постійний моніторинг відомостей Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, за результатами якого встановлено, що понад 18 тис. осіб  в  області отримують заробітну плату менше мінімального рівня.

У напрямку легалізації праці та доходів громадян налагоджена співпраця з управлінням Держпраці, Державної фіскальної служби та органами влади на місцях. І така робота має позитивні результати, адже упродовж 8 місяців поточного року легалізовано працю майже 4 тис. осіб.

– У нас на меті є не залякування значними штрафними санкціями за порушення чинного законодавства, а спроба ще раз донести до свідомості керівників та  власників, що порушення та нехтування інтересами найманих працівників сьогодні позбавляє права на соціальний захист в майбутньому. Дуже важливим є чітке розуміння прямої залежності між нинішніми умовами працевлаштування, оплати праці та пенсійними перспективами. Тільки офіційно працевлаштована людина може розраховувати на соціальний захист гарантований державою та бути впевненою у забезпеченій старості. Адже страховий стаж, необхідний для реалізації права на пенсійне забезпечення, зараховується лише за умови належної сплати відрахувань до бюджету Пенсійного фонду,  – зауважив   фахівець пенсійної служби.

background Layer 1