Пропустити навігацію

Працюємо у напрямку легалізації доходів громадян

DSC01562 1024x768 - Працюємо у напрямку легалізації доходів громадян21 червня, в головному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області провели спільну нараду з представниками  департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації, фіскальної служби, Держпраці та обговорили стан виконання заходів у напрямку  легалізації  доходів громадян області.

– Задля сприяння легалізації зайнятості в регіоні у поточному році фахівцями органів Фонду в області проведено чимало інформаційних заходів з різними категоріями населення. Одне із пріоритетних завдань сьогодення є донесення інформації до кожного: дотримання вимог чинного законодавства в частині оплати праці та легальне працевлаштування найманих працівників значною мірою впливає на розмір страхового стажу, а в подальшому і на розмір пенсії, – відмітив під час виступу перший заступник начальника головного управління Фонду в області Олег Шмагун.

Заступник начальника управління Держпраці в області Світлана Возна в свою чергу наголосила на  здійсненні державного контролю за додержанням роботодавцями законодавства про працю. Дієвим механізмом якого є функціонування Урядової «гарячої лінії»,  що дозволяє оперативно вирішувати проблемні питання, які порушуються у зверненнях громадян.

У ході засідання учасники узгодили проведення спільних обстежень суб’єктів господарювання, у яких ймовірний ризик використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин та дійшли висновку, що легалізація заробітної плати – загальна проблема всіх державних органів, тому і вирішувати її слід спільними зусиллями.

Довідково: упродовж поточного року чисельність застрахованих осіб за даними звітності квітня збільшилась на 957 осіб, у порівняння з березнем поточного року. З початку року зменшилась кількість застрахованих осіб, які отримують заробітну плату менше мінімально встановленого рівня на 4 тис. осіб. За результатами спільних заходів легалізовано працю  майже 2 тис. осіб.

background Layer 1