Пропустити навігацію

В регіоні підписано тристоронню Угоду про соціальне партнерство

DSC01617 1024x768 - В регіоні підписано тристоронню Угоду про соціальне партнерство03 липня, в головному управлінні Фонду в області підписано Угоду про співпрацю у сфері пенсійного забезпечення між головним управлінням  Пенсійного фонду України, Федерацією професійних спілок  та   Об’єднанням організацій роботодавців  області. Свої підписи під документом поставили начальник головного управління Іван Заінчковський, Голова Федерації професійних спілок  області Неля Паламарчук  та Голова Об’єднання організацій роботодавців  області  Сергій  Бутенко.

 

– Ми маємо чималий досвід співпраці:  попередню угоду про співробітництво у сфері пенсійного забезпечення було укладено ще  дев’ять років тому. Спільне виконання угоди сприяло поглибленню партнерських відносин між органами Пенсійного фонду, професійними спілками та роботодавцями.  Результатом плідної співпраці є  легалізація з початку поточного року  2 тис. робочих місць.

DSC01588 1024x768 - В регіоні підписано тристоронню Угоду про соціальне партнерство

Процеси,  що відбуваються в соціально – економічному житті, пенсійному забезпеченні громадян, в умовах сьогодення  потребують посилення співпраці.  Укладаючи  нову Угоду на регіональному рівні із соціальними партнерами ми узгоджуємо реалізацію заходів, спрямованих на легалізацію заробітної плати та зайнятості населення, з метою наповнення бюджету Фонду та захисту прав застрахованих осіб, – зауважив під час виступу очільник пенсійної служби області Іван Заінчковський.

Соціальні партнери у своїх промовах дійшли висновку, що питання легалізації заробітної плати, дотримання чинного законодавства з оплати праці, зменшення заборгованості із платежів до бюджету  Пенсійного фонду  наразі  постали  надзвичайно гостро, вирішити їх можна тільки у співпраці.

Угода  про соціальне партнерство  у сфері пенсійного забезпечення  передбачає взаємний обмін інформацією, методичну допомогу, інформування застрахованих осіб, страхувальників та пенсіонерів з питань загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, а також надання  правозахисної  допомоги.

background Layer 1