Пропустити навігацію

Крокуємо назустріч інклюзії

Image 1 3 - Крокуємо назустріч інклюзіїНачальник управління обслуговування громадян головного Image 1 1 768x1024 - Крокуємо назустріч інклюзіїуправління Пенсійного фонду України в Житомирській області Лариса Бабич взяла участь у соціальному тренінгу  «Навчання навичкам спілкування та роботи з людьми з інвалідністю», який відбувся за ініціативи Ощадбанку спільно з проектом  Inclusive  Friendly.

Під час тренінгу команда тренерів  різноманітними стилями формувала в учасників  навички, яким ніде не навчають, але володіти якими має кожний, а особливо люди, які працюють у сфері надання  послуг. Протягом  навчальних модулів  тренери  поступово від теоретичних настанов на тему «для чого це потрібно»  переходили до  формування  практичних навичок  щодо супроводу людей з порушеннями  опорно-рухового апарату, обслуговування людей з порушеннями слуху та зору, надання першої допомоги людям, хворим на епілепсію. При  цьому теоретичні знання  та цікаві факти  кваліфіковано підтримувались  практичними  вправами.

– Для керівника управління, який координує роботу служби, яка здійснює обслуговування громадян я переконалася, що у спілкуванні та роботі з людьми з інвалідністю ми маємо вміти комунікувати залежно від фізичних особливостей та бути  інклюзивно привітними, – наголосила Лариса Бабич.

Також, пенсійниця, відмітила, що в поточному році для керівників сервісних центів управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в  області було проведено заняття – навчання з вивчення жестової  мови.  Подібні навчальні  тренінги є дуже важливими,  адже  знайомлять фахівців Фонду з правильними шляхами підходу до людей з інвалідністю, що є вкрай необхідними у щоденній роботі.

             

Довідково: на обліку в органах Пенсійного фонду України в Житомирській області  перебуває  понад 93  тис. осіб з інвалідністю.

IMG 1251 1024x768 - Крокуємо назустріч інклюзії

background Layer 1