Пропустити навігацію

Фахівці Фонду спільно із інспекторами Держпраці проводять роз’яснювальну роботу з метою детінізації ринку праці

image 6483442 768x1024 - Фахівці Фонду спільно із інспекторами Держпраці проводять роз’яснювальну роботу з метою детінізації ринку праціЗадля поінформованості громадян про недопустимість праці без офіційного оформлення  трудових відносин пенсійники області спільно  із інспекторами  Держпраці  проводять  широку інформаційно – роз’яснювальну  роботу для мешканців  регіону.

 

На зустрічах в трудових колективах, з фізичними особами підприємцями,   у закладах торгівлі та на місцевих ринках фахівці спільно наголошують: «Наслідки тіньової зайнятості є вкрай негативними – нелегально зайняті працівники або ті, хто частково отримує заробітну плату «в конверті», обкрадають самі себе і виявляються цілковито незахищеними, позбавленими належних соціальних виплат і державних гарантій».

 

–  Пенсійні виплати напряму залежать від величини заробітку, сплачених внесків і тривалості страхового стажу. При призначені пенсії стаж зараховується лише за умови сплати внесків, а вимоги до його необхідної тривалості для виходу на пенсію за віком суттєво зросли і збільшуватимуться ближчого десятиліття щороку на рік, –  зауважують спеціалісти пенсійної служби.

 

Довідко: з метою донесення до громадян наслідків нелегального працевлаштування фахівцями органів Фонду в області з початку поточного року проведено майже 400 інформаційних заходів, розміщено   30  матеріалів в друкованих засобах масової інформації та 112  на веб – сайтах,  розповсюджено понад 11 тис. тематичних  буклетів.

20180726 100330 1024x620 - Фахівці Фонду спільно із інспекторами Держпраці проводять роз’яснювальну роботу з метою детінізації ринку праці 20180924 090111 1024x635 - Фахівці Фонду спільно із інспекторами Держпраці проводять роз’яснювальну роботу з метою детінізації ринку праці

background Layer 1