Пропустити навігацію

В центрі зайнятості консультували безробітних з пенсійних питань

foto 2 1 1024x768 - В центрі зайнятості консультували безробітних з пенсійних питаньФахівці  Коростишівського об’єднаного управління Фонду в області під час зустрічі з тимчасово безробітними громадянами в центрі зайнятості провели урок пенсійної грамотності.

Спеціалісти Фонду ознайомили  присутніх із основними положеннями діючого пенсійного законодавства, розповіли про види пенсій та умови їх призначення.

foto 3 1024x768 - В центрі зайнятості консультували безробітних з пенсійних питань

Особливу увагу акцентували на необхідності надбання страхового стажу, легального працевлаштування для отримання соціальних виплат та права на призначення пенсії в майбутньому.

–  Розмір пенсії великою мірою залежить від тривалості страхового стажу, а за умов тіньової зайнятості, коли роботодавець не сплачує або мінімізує страхові внески, стаж працівникові не зараховується. Враховуючи,   що вимоги  до величини страхового стажу значно зросли та й упродовж десятиліття щороку збільшуватимуться на рік, дбати про нього потрібно заздалегідь, пам’ятаючи, що від цього залежатиме розмір майбутньої пенсії, – наголосили пенсійники громадянам, які тимчасово знаходяться у пошуках роботи, – здійснювати контроль за роботодавцем наразі можна за допомогою електронних сервісів Пенсійного фонду України. Реєструючись на веб – порталі можна переглядати дані щодо суми сплачених роботодавцем страхових внесків і тривалості зарахованого стажу, а активізувавши послугу смс – інформування отримувати повідомлення від Пенсійного фонду в телефонному режимі.

background Layer 1